Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Varje författare fick komma fram och motta var sitt exemplar av boken. Kerstin Hamberg från Vänersborg läste högt från sina bidrag – dikterna Lågtryck samt Om mörker och ljus – om svart och vitt.

  En bok – många författare

  Det var med pompa och ståt som boken Lågor presenterades. Både i Trollhättan och Vänersborg bjöds det på tårta och tal – precis som sig bör när något ska firas.

  Ett trettiotal författare trängs inne i Vänersborg bibliotek.

  De har alla var sitt exemplar av boken Lågor i sin hand – en bok som de tillsammans har skapat.

  Två av dem som fått sina texter publicerade är syskonen Erik och Ulrica Olsson från Frändefors.

  – Jag har skrivit om en pojke som blir retad och rymmer hemifrån. Sen blir han en jätterik person, säger nioåriga Erik som också berättar att det är den första berättelsen han någonsin skrivit.

  Systen Ulrica, som är elva år, skriver dock en hel del. Hennes berättelse handlar om agent 002 som ska döda en superskurk.

  – Jag började skriva på den här berättelsen i trean och den har jag aldrig slutat med, säger hon.

  I Trollhättan har tårtan precis serverats, böckerna delats ut och författarna fått chansen att mingla en stund.

  Vid ett bord sitter Minna Ulin från Trollhättan, hon har skrivit texten Kärlekens stig och även om det är den första texten som hon fått publicerad så har hon huvudet mitt i ett annat bokprojekt.

  – Jag har tagit tjänstledigt för att skriva min första bok. Nu har jag väl kommit halvvägs och kände i går att jag kom över krönet, säger hon.

  Många är det som bidragit och syftet att stimulera skrivandet och uppmärksamma det lokala berättandet har lyckats. Texternas former är varierande, lika så längden på dem. Men enligt Christer Olsson, från kultur och fritid i Trollhättan har de en sak gemensamt.

  – Jag har läst dem alla med glädje.