Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Fåtal sjöbodar har sålts trots stort intresse

Intresset för att titta på sjöbodarna i Sunnanå är stort, men steget till att verkligen köpa tycks större. Kommunchef Ingmar Johansson tror att det tar ett par år innan alla är sålda.

Sjöbodarna ligger i den utgrävda norra hamnen i Sunnanå. Melleruds kommun köpte loss 16 stycken­ som en del i det rättsliga efterspelet av den omskrivna Sunnanåhärvan.

I början av juni hade kommunen sålt två av sina sjöbodar och nu ytterligare en.
– Ja, tre av 16 är sålda, säger kommunchef Ingmar Johansson.
– Vi har några intressenter, men där har vi inte slutfört försäljningen.

Ingmar Johansson berättar vidare att det för närvarande inte sker några officiella visningar, men information om sjöbodarna finns på kommunens hemsida.
– Under vintern kommer vi att inreda någon eller några sjöbodar till. De flesta­ är tomma i dag, med gips på väggar och spånplatta på golvet. Det finns en del som vill köpa det så och inreda själva, men en del vill ha inrett och färdigt att flytta in i morgon.

Det kommer att bli en större satsning till våren för att hitta fler köpare till de återstående sjöbodarna, enligt Ingmar Johansson.

Han har hållit i visningarna under sommarhalvåret och berättar att det har funnits ett väldigt stort intresse att komma och titta och se hur det ser ut, men att steget till att verkligen genomföra ett köp tycks längre.
– Oavsett om det gäller att köpa ett hus eller en sjöbod så är ju marknaden inte ­riktigt där. Förhoppningsvis går vi mot bättre tider.

Får kommunen alla sina bodar sålda?
– Ja, det hoppas jag ju. Det tar säkert ett par år, men å andra sidan vet man ju ­aldrig vad som händer.

Image - 1
MEST LÄST