Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/20
ANNONS ▼

Mycket att göra på populära Hunneberg

En helgdag i april kändes det som att bergen ”kallade” till ännu ett besök – denna gången var det Hunneberg som besöktes. ­Parkeringen vid Bergagården var helt fullknôkad av bilar.

De är populära – platåbergen Halle- och Hunneberg intill Vänersborg och Trollhättan jämte Vargön och Lilleskog.

Och det är inte konstigt att många lockas till Hunneberg en helgdag - trots bitande kall vind för det finns lite av varje att hitta på för alla åldrar – och ”det finns inget dåligt väder...”

Den aktuella dagen hade undertecknad turen att möta hästar med ryttare på rad på grusvägen – stilla och vackert. Från parkeringen gick många med sina barn – kanske för ett skogsäventyr i Trollskogen eller lite kottegolf.

Många gick orienteringsklubben OK Skogsvargarnas poängpromenad i en längre eller kortare variant och hade viskande diskussioner ute i spåren om svaren.

En och annan valde att ta en långtur på cykel med tjocka däck som passar finfint ute i de lite blöta spåren. Men här erbjuds även vandringar, fiske och paddling under året.

Känner man för att värma sig en stund finns naturligtvis det fina Kungajaktsmuseet med naturskola eller kanske i restaurangen. Grillplatser finns det gott om för att kanske grilla sig en korv.

Som sagt, här finns mycket att göra och nu närmar det sig åter ett klassiskt valborgsfirande.

Den gångna vintern bjöd inte på mycket snö men spår fanns periodvis, för många är det dock de fina löpspåren som lockar eller en promenad i den fina naturen med skog och vattendrag.

Det kanske allra vackraste ses på vägen upp och vägen ner - det fina Byklevsfallet som är ett kärt mål för fotograferingsintresserade speciellt.

Berget är alltid aktuellt och denna helgen är det Hunnebergs outdoormässa där föreningar och företag som har just naturen som sin arena, visar upp sin verksamhet via prova-på-aktiviteter som exempelvis orientering, mountainbike, Mulles dag, Friluftsfrämjandet, luftgevärsskytte och mycket, mycket mer.

MEST LÄST