Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/6

Oste-Kalles backe väntar på snö

Många generationers barn, och vuxna för den delen, har njutit av pulka- och kälkåkning i Oste-Kalles backe i Strömslund i Trollhättan. Nu är det grått och trist men om och när snön kommer det bli full fart här – det är ett som är säkert.

Snörika vintrar har barn åkt nedför den populära backen – som egentligen är uppdelad i två med en liten gångväg emellan. Barnen åker på pulkor, snowboard, snowracer, skidor eller varför inte på en sopsäck i plast – bara det går fort och gärna med inbyggda hopp.

Den lilla gångvägen går mellan Sollidenvägen och Kvarnvägen där Kvarnens förskola ligger. Mitt emot den ligger huset där självaste Oste-Kalle bodde.

På 1940- och 50-talen åktes de kälke ute på Kvarnvägen då biltrafiken inte var så livlig – nu passar det bättre längre in i skogspartiet.

Oste-Kallebacken är lång om man åker båda delarna ända ner till den lilla bäcken som då förhoppningsvis är frusen – annars blir det blött. Överhört på senare år när mammor har ringt i mobilen till sitt barn längst ner: "Nu får du ta med pulkan och gå upp igen".

Men om det nu inte skulle bli en snörik vinter så väntar våren då området är översållat med vitsippor – mycket vackert att se fram emot.