Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Fastighetsaffären bakom lönestoppet

  "Det är fastighetsaffären som inte är klar." Enligt Saabs informationsdirektör Eric Geers är det anledningen till de uteblivna lönerna.

  Det handlar om fastighetsaffären – där fastighetsbolaget Hemfosa ska vara en av parterna – som Saab-ledningen hade hoppats skulle vara i hamn innan gårdagen. Så blev det alltså inte, och det är Eric Geers anledning till att ingen kortsiktig finansiering finns och företaget nu tvingas hålla inne anställdas löner.

  Har affären spruckit?

  – Inte alls, den är bara inte klar. Jag kan inte säga något datum då vi hade väntat oss att den skulle vara det, utan det handlar väldigt mycket om indikationer. Nu jobbar vi dag och natt för att hitta en annan lösning, men jag vågar inte spekulera i när den kommer.

  – Att det händer nu känns särskilt olyckligt eftersom vi säkerställt långsiktig finansierig. 245 miljoner euro från kinesiska bolag, och Vladimir Antonov som står beredd med en miljard att investera. Vi har ordrar som väntar, och den nya 9-5 sportcombin har fått mycket stort intresse då den visades i England nyligen.

  Vad säger du till de som pratar om konkurs?

  – Jag vill inte gå in och spekulera i det. Jag har goda förhoppningar om att det ska lösa sig. Man får ta det steg för steg. Det hade naturligtvis underlättat om vi skulle vara mer oberoende. Nu är det så många instanser, EIB bland annat, som ska vara med och bestämma.