Fredrik Källqvist blev tremålskytt när Blåsut slog Vargön.

Flyger mot serieseger

De gasade men tappade, för att sedan gasa på igen. Ett svängigt bandyderby slutade efter många om och men i vinst med 8-5 för Blåsut som är på väg mot serieseger.

|

112 personer hade tagit sig till Arena Vänersborg för att se säsongens sista derby mellan Vargön och Blåsut i bandyns division 1 västra. De fick se "hemmalaget" Vargön ta ledningen redan i den andra minuten då Simon Stenvall laddade bössan och sköt 1-0 på hörna bakom Kalle Jönsson i Blåsut-målet. Så länge var Vargön med i matchen, och gjorde det bra. Det såg dock inte ut att vara några derbynerver i Blåsut-lägret, som trots Vargöns ledningsmål kontrollerade matchen.

Vargöns ledning varade i dryga sex minuter innan Markus Eriksson dribblade sig förbi försvaret och utjämnade matchen. Efter 20 minuter hade Alexander Mayborn, Fredrik Källqvist och Filip Lydén samtliga utnyttjat Vargöns höga försvarslinje och på frilägen gjort 1-2, 1-3 och 1-4. Efter tjugo minuter hade Vargön dessutom endast mäktat med ett skott på mål. På sitt andra skott i matchen, och sin blott andra hörna, lyckades Vargön dock reducera genom Christoffer Eliasson.

Trots att det var Blåsut som förde matchen, visade sig Vargön vara effektiva på de chanser som gavs. I andra halvlek kontrade Vargön in 3-4 genom Björn Korén, och bara ett par minuter senare förvaltade Simon Stenvall en straff. Helt plötsligt var matchen utjämnad.

Men Blåsut visade varför man leder serien, och gasade på igen. Viktor Weiselius såg till att återta ledningen på hörna, och Fredrik Källqvist var återigen framme ett par minuter senare och kunde utöka ledningen. Trots att Vargön några minuter senare reducerade genom Patrik Sundqivst, var det aldrig riktigt nära. Istället såg även Markus Eriksson till att även han göra sitt andra mål för dagen. Sedan med två minuter kvar att spela sköt Fredrik Källqvist sitt tredje mål för dagen, och fastställde resultatet till 5-8.