Hallenius halvvolley gav Sundsvall segern

En kanon av Philip Hellquist hade gett hemmafansen poängvittring. Då klev Linus Hallenius fram – med en halvvolleykanon. Kaptenens mål banade vägen för Sundsvalls 3–1-seger borta mot Brommapojkarna.

|

Roberth Björknesjö fick en drömstart på sin tränargärning i Brommapojkarna när laget bortaslog Djurgården med 1–0 i förra omgången.

I hans första allsvenska match vid rodret hemma på Grimsta gick det inte fullt lika lätt.

Ett spanskinspirerat Gif Sundsvall har imponerat med sin passningsorienterade fotboll under säsongen – och gjorde detta på nytt under den första halvleken i Stockholm.

- Det är något vi jobbat på hela året och vi har många bollskickliga spelare som vill ha bollen, säger Maic Sema till C More om sitt lags spelfilosofi.

Vacker kvittering

När matchens första mål kom var det dock på ett distansavslut – må så vara att upprinnelsen till David Bataneros avslutsläge innehöll en hel del fina passningar.

Spanjoren avlossade, i den 29:e minuten, ett curlat, lågt och välplacerat avslut som Nikola Petric i BP-målet var chanslös på.

Vackert – men inte lika vackert som den kvittering som BP, genom Philip Hellquist, hittade i inledningen av den andra halvleken.

MIttfältaren, som kom till BP i somras, fick bollen rättvänd vid mittlinjen och drev på. Medan Sundsvallsförsvaret tvekade på vem som skulle pressa för att ta bollen så avlossade Hellquist ett rykande avslut – otagbart för William Eskelinen, rakt upp i nättaket.

Sema fastställde

Sundsvall skulle dock ta tillbaka ledningen – även det med ett dundrande, rykande, avslut som värmde i höstrusket på Grimsta. Eller ja, åtminstone värmde det bortasupportrarna. Med mindre än tio minuter kvar tog Linus Hallenius, med kaptensbindeln på armen, nytta av en lång målvaktsretur när han halvvolleydrev upp 2–1 i nättaket.

Som ett brev på posten mot ett tröttkört BP kunde därefter Maic Sema rulla in 3–1 – som blev slutresultatet.