Trots mål av både Emil Viklund och Mikko Lukkarila åkte IFK Vänersborg på en tung smäll borta mot Sirius. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

IFK åkte på oväntad storförlust

Efter den senaste tidens framstående prestationer var IFK Vänersborg förhandsfavorit borta mot IK Sirius. Man kan dock inte alls upp i nivå utan föll till slut med hela 2-7.

|

Vänersborg besegrade Sirius med 11-1 hemma i Arena Vänersborg tidigare under säsongen och ses som storfavorit i bortamötet med Uppsalalaget.

Redan tidigt fick dock åskådarna på Studenternas en indikation på att drabbningen skulle bli jämn. Markus Kumpuoja gav nämligen hemmalaget ledningen efter sex minuters spel.

Målet blev en väckarklocka för IFK, som växlade upp tempot och skaffade sig en straff. Joakim Hedqvist brände straffen, men bara minuten senare fick bortalaget jubla ändå sedan Emil Viklund prickat in kvitteringen från distans.

Därefter etablerades en matchbild med ett stort bollinnehav för gästerna. Några större målchanser lyckades dock inte IFK skapa och i stället kunde Sirius gå ifrån till både 2-1 och 3-1. Vid båda tillfällena kunde Kalle Mårtensson ostört stöta in ett inspel till mål när IFK-försvaret agerade passivt.

Strax före pausvilan gav Mikko Lukkarila ny energi till IFK då han stötte in reduceringen på Emil Viklunds skott.

I inledningen av den andra halvleken hade Hedqvist ett gyllene läge att kvittera för IFK, men det här var inte "Jockes" och IFK:s dag.

I stället för 3-3 gjorde Kalle Mårtensson sitt tredje mål för dagen fram till 4-2 och därefter hade inte IFK mycket att sätta emot, utan Sirius kunde kosta på sig att bränna två straffar och samtidigt gå ifrån till en komfortabel 7-2-seger.