Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: Hasse Holmberg / SCANPIX

Inkräktare bröt sig in via altandörren

En villa i Halvorstorp utsattes för ett inbrott på tisdagen. Nu vill polisen att vittnen som kan ha sett något hör av sig med tips.

Det var tisdag förmiddag som ägarna till huset på Mimosavägen vid Slättbergen i Halvorstorp kom hem för lunch och fann att någon varit inne utan lov.

– Någon hade krossat altandörren och gått in. Lådor och skåp var utrivna, berättar Erik Bylund som är lokal brottsplatstekniker på polisen i Trollhättan.

Han berättar att Trollhättan varit relativt förskonade från inbrott under en tid. Så nu vill polisen ha tips som snabbt kan leda dem på rätt spår för att få fast de här tjuvarna innan de bryter sig in oss fler.

– Vi vill att folk hör av sig och berättar om de sett något i området vid Slättbergen på tisdagsförmiddagen, säger Erik Bylund.

Vad det är som stulits är fortfarande okänt. Erik Bylund vill även uppmana alla till vaksamhet.

– Det händer att inbrottstjuvar rekar och ringer på dagen innan eller markerar intressanta villor genom att lägga föremål på tomten. Håll koll på om någon obehörig rör sig i kvarteret, säger Erik Bylund.

– Särskild uppsikt kring cykel och gångvägar varifrån tjuvarna ofta kommer och tar till flykt.

Om du såg något som kan vara intressant för polisen i ärendet om inbrottet i Halvorstorp på tisdagsförmiddagen så ring 114 14 och be att få bli kopplad till stationsbefälet i Trollhättan.