Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Väljer de IFK? Eriksson x 2 i form av IFK Vänersborgs Henric (till vänster) och Hammarbys Jesper. Nu kan de tidigare motståndarna komma att bli klubbkamrater då IFK gjort en framstöt hos Bajens mittfältare.

  Jesper hett villebråd

  IFK Vänersborg vill förstärka laget med en kreatör på mittfältet. Och han kan finnas i Hammarby Bandy i form av Jesper Eriksson, 27. – En fin stad och en bra klubb, det är kul att de hört av sig, kommenterar Eriksson.

  Ursprungligen kommer Jesper Eriksson från Örebro SK, men han är med nio säsonger på Zinkensdamm något av en veteran i Hammarby.

  Men kontraktet med Bajen går ut den 31 mars, och det har väckt intresset hos flera klubbar och där IFK Vänersborg är en.

  – Det stämmer att jag varit i kontakt med Vänersborg, men så länge mitt kontrakt med Hammarby gäller vill jag inte säga något.

  Hur ställer du dig till en flytt till Vänersborg?

  – Det vill jag inte kommentera, det där tar jag med klubben.

  För dagen nöjer han sig med att säga:

  – Det är en fin stad och en bra klubb, en bra bandystad.

  Jesper Eriksson har meriter från Sverige A, och han blev svensk mästare med Hammarby säsongen 2009/10. Däremot blev det ett snöpligt slut i år då Jesper försvann för resten av säsongen redan i den andra SM-kvartsfinalen (4-5 mot Edsbyn) sedan han fått ett slag på handen av Byns Joakim Svensk.

  IFK:s libero Martin Röing var klubbkompis med Jesper Eriksson i Hammarby säsongen 2006/07, och säger följande om Eriksson:

  – Går det att lösa så är det kanon, men det tycker säkert varenda klubb i Sverige. Jesper är en spelare som alla vill ha, han sitter på spetskompetens.

  Röing och Eriksson har också hållit kontakten sedan Martins säsong i Bajen:

  – Vi pratas vid med ojämna mellanrum. Det är en spelare som lyfter ett lag, och som gör sin omgivning bra.

  I likhet med Röing har Jesper Eriksson också provat på proffsspel i ryska Uralskij Trubnik, dock inte under samma säsong som IFK-spelaren.

  Att IFK Vänersborg kontaktar måltjuven Tomas 
Knutson, nu i Vetlanda BK och med 34 mål på sitt 
samvete den senaste säsongen, är mer regel än undantag.

  Ända fram tills nu.

  – Jag har inte hört något från Vänersborg, och jag väljer mellan att fortsätta i Vetlanda eller att byta till Västerås SK, någon annan göre sig icke besvär, säger Knutson.