Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Jessica Andersson känner sig stolt och hedrad över att få en platta i Park of fame. ”Att bli framröstad av folket – såna utmärkelser är ju det finaste av allt”, säger hon. Galenskaparen Kerstin Granlund njuter just nu av att vara helt ledig och av att göra – så lite som möjligt. Om platsen i Park of fame säger hon: ”Det var väl roligt! Särskilt när Claes och Anders redan är med.”

  Jessica och Kerstin tar plats bland stjärnorna

  Två kvinnor tar plats i Trollhättans Park of fame i höst. Jessica Andersson och Kerstin Granlund får de två stjärnplattor som stod på spel i årets omröstning. – Jätteroligt! tycker de.

  Trollhättans Park of fame finns i Betty Backs park, där de tio första stjärnplattorna avtäcktes sista helgen i september förra året. Bland de tio fanns bara en kvinna: Laila Westersund. Men i höst får hon sällskap av två andra blonda kvinnor. För när slutresultatet av årets omröstning räknades samman stod det klart att de två nya plattorna går till artisterna Jessica Andersson och Kerstin Granlund. De fick 224 respektive 212 av de totalt 1 440 röster som kom in.

  Känner stödet
  – Åh vad roligt! Ibland hittar man inte ord för det man känner ... men jag är jätteglad, stolt och hedrad, säger Jessica Andersson på telefon från myllret på flygplatsen i Aten, där det är kaos på grund av en strejk bland taxichaufförerna. Hon har precis landat och är på väg vidare mot fem dagars sångjobb på ett segelfartyg i den grekiska övärlden när hon får beskedet om platsen i Park of fame. – Jag har alltid känt Trollhättans stöd och det betyder väldigt mycket. Nu är det dessutom invånarna som har röstat fram mig och såna utmärkelser är det finaste man kan få.

  Profet i Trollhättan
  Kerstin Granlund gör Galenskapartrion komplett i Park of fame, där bröderna Claes och Anders Eriksson fick varsin platta redan i fjol. – Det känns som min gamla hemstad tagit till sig det vi gjort på ett sätt som är rörande, säger hon. – Det sägs att man inte kan bli profet i sin egen stad, men det kan man tydligen – i alla fall i Trollhättan. Hon är glad över utmärkelsen och säger med ett skratt att det är extra roligt eftersom det ju ”går väldigt fort att bli bortglömd”. – Särskilt när man som jag tagit en liten paus.

  Njuter av ledigheten
  Kerstin tröttnade på att ständigt jobba helger och kvällar och att aldrig ha tid för något socialt liv utanför teatern, så hon tog helt enkelt paus på obestämd tid. – Jag fick rådet att ta ledigt – och det är skitgôtt!Jag njuter av det i fulla drag. Hon känner inget sug efter att komma tillbaka till scenen och beskriver sin tillvaro som ”väldigt rik på tid”. – Jag bor på landet med make och hund, stressar inte ett dugg utan låter allt få ta den tid det tar – och gör så lite som möjligt. Ha ha! – Samtidigt roar jag mig genom att tacka ja till alla roliga inbjudningar jag får. Det är en halvpensionärstillvaro som jag börjat lukta på i sin allra bästa form. De nya stjärnplattorna ska, om planen håller, avtäckas i samband med Trolldagar sista helgen i september. Därmed innehåller parken tolv namn. Men det ska bli fler. – Det är kul att få utöka parken och det finns fortfarande många som borde platsa där, så vi kan allt hålla på ett tag till, säger Peter Asp, informationschef för Trollhättans stad.

  Fotnot: På tredje plats i omröstningen kom boxarlegendaren Olle ”Skofteby- Bengtsson” med 185 röster. Fyra blev sångaren Paul ”Paljett” Sahlin med 143 och femma Bragdguldsbelönade brottaren Bertil Antonsson med 139 röster.