Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Vinnarkänsla. Frölunda har vunnit guld i CHL – och siktar nu på samma valör i det kommande SM-slutspelet. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Joel Lundqvist lovar en ny kick – av SM-guld

Frölunda har stängt CHL – och siktar på nästa titel.
– Gillar man att vinna CHL, så kommer man att älska att vinna SM-guld ännu mer, säger kapten Joel Lundqvist.

Fest i tisdags – och därefter en vecka utan matcher. Frölunda har tränat tufft fysiskt efter triumfen i Champions Hockey League. 13 matcher återstår i SHL:s grundserie – och på tisdagskvällen startar ligan om med match mot Växjö Lakers i Scandinavium.

Samma arena där Frölunda bara en vecka tidigare fick se guldkonfettin singla ner över isen när kapten Joel Lundqvist lyfte mästarbucklan.

– Den känslan går inte att sudda bort. Den känslan kommer vi att ha stor nytta av i sluttampen, säger tränare Roger Rönnberg övertygat.

Hur mycket tar ni med den känslan in i SHL-slutspelet?

– Det är jättesvårt att säga hur mycket det betyder, men att det betyder ... det gör det! Det betydde jättemycket under SM-guldåret 2016, då vi efter CHL-guldet fick skapa en tro på laget och sin egen förmåga. Innan du vunnit något så går alla runt och det finns en viss tvekan på om man kan vinna saker. Den tvekan finns hos både spelare och ledare. Första gången du vinner något så skapas det en tro och en längtan om att få göra det igen, säger Roger Rönnberg.

Han utvecklar:

– Vi har varit bäst när det gäller i år, med några väldigt få undantag. Där finns det något i det här laget som är väldigt bra.

Skapat en bild för spelarna

Kapten Joel Lundqvist har jämfört en titelvinst med en drog – att du bara vill ha mer om du en gång väl har testat.

– Ja, det vet ju inte jag egentligen! Men du vill uppleva de här stunderna – och du skapar en hunger av att vinna! Det är viktigt för alla i gruppen att få känna det och samtidigt få en målbild: Hit vill vi igen!

Hur länge går det att leva på känslan?

– Det är klart att det ger en energiboost, en vinnarkänsla och ett driv. Men sedan är det inget vi kan leva på, det handlar mer om att skapa de här bilder för sig själv och laget. Det är viktigt det med.

Och även om CHL-vinst är stort – så skulle ett nytt SM-guld vara betydligt större.

– Det är det vi har sagt lite. Det här var fantastiskt att vara med om, men för de som inte har vunnit SM-guld så är det firandet ännu större. Gillar man att vinna CHL, så kommer man att älska att vinna SM-guld ännu mer!