Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Magnus Berntsson, ordförande regionfullmäktige, Viktoria Karlsson och Jan-Olof Hjälmered från Rudalens IF, Kristina Grapenholm, ordförande kommittén för mänskliga rättigheter (bakre raden), Rebecca Gustafson, Marika Vaihinger från Konståkningsklubben Trollhättan-Vänersborg och Olof Ryberg.

Konståkningsklubben får stipendium

Konståkningsklubben Trollhättan-Vänersborg har utsetts till en av 2017 års parasportstipendiater i Västra Götalandsregionen.

Västra Götalandsregionen har utsett årets stipendiater inom parasport som sammanlagt får dela på 150 000 kronor. En av två klubbar som får 20 000 kronor vardera i kategorin lagstipendiater är Konståkningsklubben Trollhättan-Vänersborg, som tävlar i kälkhockey och konståkning. 

I juryns presentation står det att klubbens mål är att delta i konståkning i Special Olympics och att fortsätta utveckla kälkhockeyn för att så småningom kunna delta i cupspel och träningsmatcher. 

Övriga stipendiater är bordtennisklubben Rudalens IF i Västra Frölunda (20 000 kronor), längdhopparen Viktoria Karlsson från Göteborg (40 000 kronor), friidrottaren och goalballspelaren Olof Ryberg från Västra Frölunda (40 000 kronor), bowlaren Rebecca Gustafson från Lidköping (20 000 kronor) och idrottsledaren Denise Cresso, som leder föreningen ”Motion och idrott för synskadade” i Skatås i Göteborg (10 000 kronor).