Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Aunt_Nancy-3sv
Mellandagssväng. Trion Aunt Nancy är huvudband vid torsdagens mellandagsblues på Quality i Vänersborg.

20-årsfest för Mellandagsbluesen

Aunt Nancy och Bull's Eye får äran att spela på jubileumsupplagan av Mellandagsbluesen på Quality Hotel i Vänersborg på torsdag.

Det var den 4 januari 1998 som Vänersborgs Musikförening första gången bjöd på mellandagsblues på hotellet, som då hette Scandic. Den gången hette gästartisterna Big Blues & Boogie och kom från Örebro.

Numera arrangerar musikföreningen mellandagsbluesen ihop med bluesföreningen Blue Chain och i år har de bokat en dubbel för att ge besökarna rejäl valuta för pengarna.

Först ut är hemmabandet Bull's Eye, som har agerat förband tidigare men som den här gången har toppat och utökat laget med en organist. Bandet, som numera alltså är en kvintett, startade för fyra år sedan och har sedan dess gjort sig ett namn i Trestadsområdets blueskretsar. I början av december spelade de på Muddy's the Blues Club i Uddevalla och de har också spelat på Åmåls Bluesfestival samt hos Göteborgs bluesförening. Bull's Eye består av Mathias Johansson gitarr, Kristian Lind bas, Frank Karlsen sång, Andreas Johansson trummor och Magnus Fagerström orgel.

Kvällens huvudband är den meriterade Göteborgstrion Aunt Nancy, som bjuder på lekfull, energisk, rootsig blues med orgeln i en central roll. Med influenser av funk, country/americana och rock med jazzinslag är trion på god väg att skapa sig ett aktat namn inte bara i bluesbranschen. De varvar egna låtar med klassiker av bluesikoner som Muddy Waters och Albert, Freddie och – framförallt – B.B. King.

Bandet bildades 2012, har släppt två studioalbum och har turnerat i både Sverige och Danmark. Trion består av Thomas Rundström gitarr/sång, John Lönnmyr orgel/sång och Johan Jansson trummor/sång.

John Lönnmyr har gästat musikföreningen flera gånger tidigare i olika konstellationer, bland annat ihop med Vänersborgaren och saxofo0nisten/sångaren Per Laang. Johan Jansson kan man till exempel även se bakom trummorna i jazzgruppen Kakfoni.

Thomas Rundström är ett välbekant namn och ansikte för publiken i Vänersborg och Trollhättan. Efter några år i USA är han numera återbördad till Trollhättan, där man har kunnat se honom i många olika musikaliska sammanhang. Han är till exempel en av medlemmarna i det klassiska bluesbandet Archie. Om Aunt Nancy och sina medspelare har han bara gott att säga:

”Det är överhuvudtaget fantastiskt roligt att spela med de här grabbarna. Man kan göra i princip vad som helst och de hänger på. När det gäller blues älskar jag att det är lite fritt och så mycket känslor inblandade. Mår man bra låter det på ett visst sätt, är man hängig bli spelet på ett annat sätt."

MEST LÄST