Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Flyktpotatis-Emil-Jensen-Foto-Klara-G2
Multikonstnär. Emil Jensen varvar sin musik med personligt mellansnack, allvar och humor, lyrik och satir. På söndag kommer han till Vänersborg med sin hyllade föreställning ”Flyktpotatis”.

Emil blandar musik, humor och allvar

Musik, poesi och standup. Allt levererat av en och samma man under samma föreställning. På söndag kommer Emil Jensen till Vänersborgs teater.

”Flyktpotatis”. Så kallar han föreställningen som nu är ute på en lång och succéartad turné genom landet i Riksteaterns regi i samarbete med United Stage. Namnet ”Flyktpotatis” förklarar Emil själv så här:

– Dålig potatisskörd har genom historien fått människor att fly och bryta ny mark. När jag var liten trodde jag att klyftpotatis hette flyktpotatis. Att vrida på det ordet har varit som en trampolin in i texterna. Verklighetsflykt, flykt från ohållbara familjesituationer och relationer, flykt mellan nationer – alla sorters flykt, små och stora, kommer löpa som en rosa tråd genom låtar och monologer.

Emil Jensen har aldrig backat för att ta upp svåra, tunga ämnen, men han har en förmåga att samtidigt ge publiken hopp, humor och oväntade vändningar. Det kan handla om mänskliga rättigheter eller mänskliga svårigheter, om prat eller sång. Om humor och stenhård satir eller finstämd musik.

Sommaren 2016 var han en av sommarpratarna i Sveriges Radio och gjorde även där stor succé. Lustigt nog har hans liveframträdanden ofta beskrivits som just sommarprat fast på scen, där han varvar sin musik med personligt mellansnack, allvar och humor, lyrik och satir.

Han är populär hos såväl publiken som hos recensenterna och har genom åren dessutom fått en mängd utmärkelser av olika slag, som Hoola Bandoola-priset, Gustaf Frödings lyrikpris och en rad miljöpriser.

Han blev även nominerad till Martin Luther King-priset för sitt solidaritetsarbete.

MEST LÄST