Emils virala tolkning av Batman

Det kan gå fort i den digitala världen. Fråga Emil Gustafsson Ryderup från Trollhättan, han vet. Nu sprids hans tolkning av trailern till den kommande animerade Batmanfilmen över planeten.

ANNONS
|
– Nu har jag fått mitt dygn av kändisskap i nördvärlden, säger Emil Gustafsson Ryderup och skrattar.
TTELA har skrivit om Emils animationsgärningar förut, som när han Grammisnominerades 2014 för Lars Bygdéns ”The Hole” och gjorde videon till Garmarnas låt "Öppet hav" som kom i våras.
Emils senaste projekt nådde offentligheten i tisdags eftermiddag och knappt två dygn senare hade det över 250 000 visningar på Youtube.
Det handlar om den kommande animerade Batmanfilmen "Batman: The Killing Joke", baserad på den serieroman som släpptes 1988.
– Den var stilbildande och fansen var uppspelta över att den skulle bli film. Sen kom den första trailern och folk tyckte inte att den såg så bra ut, utan snarare ganska trist i design och färger, säger Emil och fortsätter:
– Jag lånade boken på biblioteket och blev nyfiken på om jag kunde göra det mer likt, för min egen skull. Sen gjorde jag första bilden och fick någon sorts kreativ energi. Det blev en bild till, och en till. Då hade jag nått point of no return och var tvungen att göra klart det. Jag har ritat och färglagt min version med trailern och boken som grund, säger han.
Emil publicerade sin tolkning av trailern på Youtube i tisdags eftermiddag, och han hade inte alltför stora förhoppningar om mottagandet.
Snarare ställde han sig frågan om varför någon överhuvudtaget skulle beskåda verket.
– Tänkte att det kunde vara kul om någon superhjälteblogg skrev om den och hoppades att klippet kanske skulle nå 5 000 visningar under sin livstid. Men plötsligt plockades den upp någonstans och på ett och ett halvt dygn var den uppe i 250 000 visningar, berättar Emil.
Nu har Emils animation tagits upp av en rad sajter och responsen bland tittarna har inte låtit vänta på sig.
Faktum är att många är överväldigade av resultatet.
– 99 av 100 är positiva och en del har skrivit att det är så här de tycker den färdiga filmen ska se ut. Nu när det här har tagit fart tycker jag nästan lite synd om Warner Brothers och DC Comics. Det här är ju bara ett experiment, säger Emil, som är väl medveten om att bolagen skulle kunna stoppa hans tolkning av trailern.
– Blev lite orolig när den började spridas så mycket, men hittills har jag inte hört något. Jag tjänar inga pengar på detta och i dag görs det ju så mycket fanfilm.
Emils tolkning:
Emils jämförelse med originalet:
Fakta: The Killing Joke
Serieromanen "Batman: The Killing Joke" publicerades ursprungligen i mars 1988, skriven av Alan Moore, ritad av Brian Bolland och färglagd av John Higgins.
Berättelsen räknas av Batmankännare som en av de klassiska i den maskerade superhjältens historia.
Filmen med samma namn släpps i slutet av juli av DC Comics/Warner Brothers.
ANNONS