Film om Gärdestads liv spelas in i väst

Hannes Holms film och Ted Gärdestads liv kommer bland annat att spelas in i Västsverige. Filmen kommer ha premiär under 2017.

ANNONS
|

Vi får hoppas att himlen är oskyldigt blå, men också på sol vind och vatten när regissören Hannes Holm väljer att spela in sin film om Ted Gärdestads liv i Västra Götaland och Stockholm.

– Det här är ett projekt fyllt av kärlek och musik. Men för att förstå värdet av kärleken måste man även beröra smärtpunkterna i Teds liv. Med de elementen tillsammans med den odödliga musiken tror jag vi kan skapa en historia som berör många, säger Hannes Holm i ett pressmeddelande.

Ted Gärdestad kommer att spelas av Adam Pålsson som spelade en av huvudrollerna i "Torka aldrig tårar utan handskar". Manuset har Hannes Holm skrivit tillsammans med Peter Birro. Även Teds bror Kenneth har varit delaktig sedan starten.

ANNONS

– Jag tycker Adam Pålsson är ett utmärkt val och jag ser fram emot att få se honom förmedla den livskraft och glädje Ted stod för, säger Kenneth Gärdestad, i ett pressmeddelande.

ANNONS