Mikael Fellenius, som blir ny vd hos Film Väst, är också utbildad musiker (slagverkare) och tillhörde Göteborgssymfonikerna 1989-94.
Mikael Fellenius, som blir ny vd hos Film Väst, är också utbildad musiker (slagverkare) och tillhörde Göteborgssymfonikerna 1989-94.

Han tar över som vd på Film Väst

Mikael Fellenius blir ny vd för Film Väst. Han efterträder ­Tomas Eskilsson, som blir strategichef i bolaget. – Jag är tacksam för förtroendet, det är en positiv utmaning, säger Mikael.

ANNONS
|

Fellenius var vd för Göteborgs filmfestival fram till i fjol, då han blev planeringschef på Film Väst.

– Det är ju bra att man är hemma med alla kollegor och verksamheten. Min arbetsplats har varit i Trollhättan, så det känns bra att man haft en bra kommunikation med till exempel kommunledningen sedan innan, säger han.

Han är ödmjuk inför sin nya uppgift och framhåller gärna Tomas Eskilsson och vad han gjort för att skapa en sådan framskjuten position som Film Väst har. Det vill Fellenius förvalta på bästa sätt.

ANNONS

– Det här är en föränderlig bransch och det finns många spännande utmaningar. Sverige är ju, tillsammans med ett fåtal länder, en av de nationer som inte har några produktionsrabatter och när man jobbar med internationella projekt, är det tufft. Sedan är vi inte ohotade heller inom landets gränser, det finns andra konkurrerande bolag som vill åt samma saker som oss.

Men den mest prioriterade uppgiften för den nya vd:n att lösa är att rekrytera en ny produktionschef. Den rollen har varit vakant en tid och har skötts av Tomas Eskilsson, som tillförordnad.

– Vi måste fatta beslut senast efter årsskiftet och då blir det en utökad roll som produktionschef med konstnärligt ledarskap. Det här blir en nyckelperson i vår verksamhet, förklarar Mikael.

Själv tillräder han också vid årsskiftet.

Så här när Novemberfestivalen närmar sig reflekterar kortfilmsälskaren Fellenius över festivalens betydelse.

– Jag fick äran att inviga förra året. Det är en viktig nationell produktion, en mötesplats under en kort tid där man har chans att visa upp sina projekt, nätverka och träffas och bara prata film.

Vad gillar du själv för film då?

ANNONS

– Jag är allätare, från stora, svulstiga dramer till enkla tv-serier, bara det är välgjort, säger Mikael Fellenius och skrattar.

Fakta: Mikael Fellenius

Ålder: 54

Bor: Göteborg

Familj: Fru och tre barn

Fritidsintressen: Yoga, golf, musik och tv-serier.

Aktuell: Som ny vd för Film Väst.

ANNONS