Klappat. John Tornblad står för regin och Andreas Olsson för fotot i de sex kortfilmerna om Trollhättans historia. Bild: Kristina Stulken
Klappat. John Tornblad står för regin och Andreas Olsson för fotot i de sex kortfilmerna om Trollhättans historia. Bild: Kristina Stulken

Premiär för Trollhättans formare i november

I sex kortfilmer får publiken bekanta sig med några Trollhättepersoner och ett uppror. Nu är premiärdatum för de historiska filmerna satt.

ANNONS
|

Som en röd tråd genom de sex filmerna får publiken följa fotografen Ida Mellgren, när hon träffar på Betty Back, Magnus Åberg, Gustava Melin, Annie Wallén och Gunnar W. Andersson. Man får också en inblick i Önanupproret.

Filmerna kommer att premiärvisas på bion i Folkets hus den 11 november.

– Det känns jättebra och det har varit ett väldigt stort engagemang från alla inblandade. Vi är jättenöjda med allt från foto till skådespelarnas insatser, säger Johan Fågelström, som tillsammans med John Tornblad från Affekt film står bakom initiativet till filmerna.

Vid premiären blir det sedvanligt mingel, presentation och eftersnack. Alla som på något sätt har jobbat med filmerna framför eller bakom kameran kommer att bjudas in, men ett begränsat antal biljetter finns även för övriga som vill gå.

ANNONS

– Vi kommer att släppa dem via Trollhättans stads hemsida i mitten av oktober. Det är först till kvarn som gäller, säger Jenny Persson, projektledare för 100-årsfirandet.

Men den som inte lyckas knipa en biljett då får fler chanser.

– Det kommer att bli fler tillfällen, men inga datum är satta än, säger Johan Fågelström.

Läs mer:

ANNONS