Så skiljer sig spelfilmen från den tecknade versionen av ”Skönheten och Odjuret”

I dag, fredag 17 mars, har den nya versionen av ”Skönheten och Odjuret” Sverigepremiär. Mycket är sig likt – men vissa saker är annorlunda jämfört med den tecknade filmen från 1991. Här är fem saker som skiljer filmerna åt.

ANNONS
|

Alla minns vi den tecknade klassikern ”Skönheten och Odjuret” från 1991. Disneyfilmen var en succé och blev den första tecknade filmen att nomineras till bästa film vid Oscarsgalan.

I den svenska versionengjorde Sofia Källgren rösten till Belle och Tommy Körberg var Odjuret medanPaige O’Hara och Robby Benson gjorde originalrösterna i den Oscarsnominerade filmen.

I den nya filmatiseringen görs rollen som Belle av Emma Watson, mest känd för att ha spelat Hermione Granger i Harry Potter-filmerna. ”Downton Abbey”-stjärnan Dan Stevens spelar Odjuret.

LÄS OCKSÅ:Emma Watson – från barnskådis till feministikon

En sak som skiljer spelfilmen från den tecknade versionen är att i den nya filmen hittar vi den första uttalat homosexuellarollfiguren i en Disneyfilm.

ANNONS

Skådespelaren Josh Gad spelar LeFou, hjälpredan till Gaston, som i sin tur uppvaktar huvudpersonen Belle.

Enligt regissören Bill Condon,som bland annat har gjort ”The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1 och 2”,harLeFou mer än bara vänskapskänslor för Gaston.

LÄS OCKSÅ: Så bra är ”Skönheten och Odjuret” enligtGP:s recensent

– Han börjar precis inse att han har de här känslorna. Och Josh gör något väldigt nyanserat och fint av det. Det får till slut sin belöning, som jag inte avslöjar vad det är. Men det är ett fint gay-ögonblick i Disneys historia, harCondon sagt till denbrittiska gaytidningen Attitude.

Bläddra i bildspelet ovan för att läsa om några fler skillnadermellan den nya filmen och den tecknade versionen från 1991.

ANNONS