Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Marco-Stella-1
Fantomroll. Marco Stella, som även varit till stor hjälp för arrangörerna och tagit stor del i förberedelserna inför lördagens operagala, är den kommande säsongen cover för huvudrollsinnehavaren i "The Phantom of the opera" på Göteborgsoperan.

Fyrkanten blir operascen för en dag

På lördag blir det operagala i Vargön. Då bjuder tre skönsjungande artister på godbitar från operans värld, uppbackade av Vargöns Symfoniorkester.

Det är Musikskolan, Vänersborgs Musikförening och Forum Vänersborg som har slagit sig ihop för att förvandla Fyrkanten i Vargön till operaarena för en dag, med strålkastare, kristallkronor och allt. Inklusive tvättäkta "operadivor" förstås.

Ann-Christine Larsson, sopran, Sami Yousri, baryton, och Marco Stella, baryton, är alla mycket meriterade sångare

Ann-Christine Larsson sågs senast i Göteborgsoperans uppsättning av Berlioz "Les Nuits D'été". Direkt efter gymnasiet flyttade hon från Östergötland till Stockholm, där studier för professor Birgit Stenberg på Solistlinjen vid Kungliga Musikhögskolan ledde till att Ann-Christine 1986 utsågs till Jenny Lindstipendiat. Andra som har betytt mycket för hennes vokala och konstnärliga utveckling är Kerstin Meyer, Birgit Stenberg och Nicolai Gedda med flera.

Ann-Christine har dels på arbetat på svenska scener som Göteborgsoperan, Drottningholmsoperan, Kungliga Operan och Folkoperan i Stockholm, dels utomlands i operahusen i Bonn, Bryssel och Köpenhamn.

Sami Yousri känner även publiken utanför konserthusen till efter att han 2016 medverkade i "Sveriges Mästerkock” i tv. Liksom Ann-Christine är han östgöte som flyttade till Stockholm för att studera musik. Han utbildade sig till violinpedagog vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, men sadlade sedan om till sångare och gick Teater- och Operahögskolan i Göteborg.

Sami har bland annat arbetat på Folkoperan, Vadstenaakademin och Göteborgsoperan och har, förutom operaroller som Sarastro i Trollflöjten och Baron Douphole i La Traviata, även sjungit i musikalen Jesus Christ Superstar och varit solist i Händels Messias.

Svensk-italienske Marco Stella föddes i Stockholm och var i tonåren mest intresserad av musikal, men efter att ha upptäckt operans värld gick han helt upp i den.

Han har studerat i Phoenix, USA och vid Teater- och Operahögskolan i Göteborg. I början av 2000-talet var han anställd vid Lübeckoperan där han bland annat sjöng titelrollen i Gianni Schicchi. Han har även arbetat på Finlands Nationalopera och Clevelandoperan i Ohio. Under kommande säsong kommer Marco att vara cover för huvudrollsinnehavaren i "The Phantom of the opera" på Göteborgsoperan.

Arrangörerna för lördagens operagala har fått god hjälp av Marco, som har visat stort engagemang i förberedelserna.

Vargöns Symfoniorkester, under ledning av Anna Bornander, står för ackompanjemanget och får dessutom möjlighet att själva glänsa i ett par nummer.

Konferencier under kvällen är Emil Wegberg, tidigare själv cellist i symfoniorkestern. På programmet står bland annat musik av Rossini, Verdi och Mozart.

MEST LÄST