Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/2
ANNONS ▼

Johan fick regionens kulturstipendium

Västra Götalandsregionen har delat ut kulturstipendier till ett antal personer som är verksamma i länet. Filmproducenten Johan Fågelström i Trollhättan är en av stipendiaterna.

Västra Götalandsregionen kulturnämnd hade 550 ansökningar att ta ställning till när det gällde de att dela ut tio kulturstipendier, 15 arbetsstipendier och ett Skaraborgsstipendium.

Personerna i fråga har på olika sätt berikat och berikar kulturlivet i Västra Götaland och av dessa är filmproducenten Johan Fågelström på Affekt Film i Trollhättan. Han tilldelades 30 000 kronor under en ceremoni på Gunnebo slott häromdagen.

– Fantastiskt roligt, det var ju väldigt många som sökt så roligt att de valde mig. Det här känns som en fin uppmuntran att fortsätta jobba med kulturen i länet, säger Johan och fortsätter:

– Samtidigt måste jag också tacka John Tornblad som jag jobbat med under alla projekt. På nåt sätt borde vi ha delat på det.

Affekt Film är för tillfället i full gång med projektet där man gör en historisk kortfilm knuten till var och en av de 15 kommunerna i Skaraborg.

Elisabeth Berg (musik) tilldelades ett arbetsstipendium på 100 000 kronor. Hon är bosatt i Göteborg men uppvuxen i Vänersborg.

Motiveringen till kulturstipendiet

”Vad kan bättre än dramadokumentären skapa förståelse för levnadsöden i samhällets utkant?
I filmer som Falks grav och Tjuvjägaren framkallar Johan Fågelström kittlande mystik som återuppväcker sedan länge bortgångna legender, och i Estrid skildras en annan legend, Svenskt Tenns mäktiga stildrottning Estrid Ericsson. Med säregen berättarstil och gedigen branschkunskap borde vägen så småningom ligga öppen för ännu ett västsvenskt filmpris!”

MEST LÄST