"Jag tycker verkligen att min spådom gick i uppfyllelse", säger Lisa Ekdahl med anledningen av de senaste månadernas metoo-kampanj. Arkivbild.
"Jag tycker verkligen att min spådom gick i uppfyllelse", säger Lisa Ekdahl med anledningen av de senaste månadernas metoo-kampanj. Arkivbild.

Ekdahl: Min spådom gick i uppfyllelse

"Patriarkatet faller, inom din livstid. Det är lika bra du hakar på." Lisa Ekdahls intervju med Aftonbladets Jan-Olov Andersson innehåller det nu klassiska citatet som har delats flitigt på sociala medier – ett år senare är metoo på allas läppar och Ekdahl dansar en liten segerdans.

ANNONS
|

- Jag tycker verkligen att min spådom gick i uppfyllelse, säger hon till TT.

För henne är det dock inget nytt samtalsämne och hon tycker att den nu pågående rörelsen "är absolut nödvändig".

- Jag slog igenom på 90-talet och då gick det inte att få någon typ av gehör för sådana här resonemang, det gick inte ens att få någon att nappa på att vi lever i ett patriarkat. Jag känner att jag har pratat om sådana här saker i evigheter men det har aldrig gått i tryck och så plötsligt gjorde det det och sedan har det bara vällt upp i hela världen.

ANNONS

- Min spådom gick verkligen i uppfyllelse, jag blev så peppad, jag sprang runt så här i flera månader, säger hon och skrattar och viftar segervisst i luften.

Efter förra årets "Så mycket bättre" har hon släppt albumet "När alla vägar leder hem", som är nominerad till en Grammis i kategorin Årets folkmusik/singer-songwriter. Närmast väntar en turné i Norge och arbetet med nästa album.

TT
ANNONS