Lindgren om tittarraset: "Det är tråkigt"

Allt färre svenskar väljer att tillbringa lördagskvällen i tv-soffan framför Melodifestivalens deltävlingar. Men trots tittarraset är programledaren David Lindgren positiv:

ANNONS
|

Lördagens deltävling i Malmö hade en tittarsiffra på 2830000 – ett bottennapp i Melodifestivalens historia. Senast en tredje deltävling hade så pass låga siffror var 2011.

Nu har schlagercirkusen slagit läger i Örnsköldsvik för den fjärde deltävlingen. Trots tittarraset är programledaren David Lindgren inte orolig.

- Det är klart det är tråkigt. Men tittarsiffrorna beror på vilka som tävlar, säger David Lindgren.

"Läser ingenting"

Trots de, i sammanhanget, låga tittarsiffrorna finns det inte några större sista minuten-justeringar på agendan inför lördagens sändning.

ANNONS

- Vi har satt programmet tidigare, SVT tror stenhårt på det och är nöjda med det vi gör – mer kan man inte göra. Vi har en regissör som vill göra varma program och det tycker jag att vi lyckas med. Vi vill inte göra något cyniskt eller dissa någon, säger David Lindgren.

Under årets schlagerfest har programledaren själv fått utstå en del hård kritik – allt från manus till nakenchocker har diskuterats vilt. Men han försöker att inte tänka för mycket på kritiken.

- Jag läser ingenting. Jag vet inte om det är jag – eller programmet som fått kritik, men indirekt blir det ju jag. Jag är kapten på skeppet och står där framme. Det är den stora skillnaden mellan att vara ensam programledare och att vara tre, säger David Lindgren, som i fjol ledde Melodifestivalen tillsammans med Clara Henry och Hasse Andersson.

ANNONS

"Tappar inte vår andel"

Melodifestivalens projektledare Anette Helenius håller med David Lindgren om det generellt minskade tv-tittandet.

- Av alla som slår på tv:n är det fortfarande samma andel som tittar. Vi har inte tittat specifikt på åldersgrupper, eftersom vi inte har tappat i vår andel, säger hon

TT: Det har varit en del kritik mot manus också. Tror du att det finns någon koppling mellan det och att tittarsiffrorna sjunker?

- Nej, det tror jag verkligen inte. Det kan man ha olika åsikter om, men jag tror inte att det är drivkraften till att man sätter sig och tittar på programmet, säger Anette Helenius.

TT

Fakta: Melodifestivalens tittarsiffror i år

Deltävling 1: 3303000

Deltävling 2: 2916000

Deltävling 3: 2830000

Källa: MMS

ANNONS