Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

171030-metootv4-555658_se.ttela_1.jpg
Martin Timell. Arkivbild.

Martin Timell polisanmäls för våldtäkt

TV4-profilen Martin Timell polisanmäls för våldtäkt av en tidigare medarbetare i "Äntligen hemma"-produktionen, skriver Expressen.

Det påstådda övergreppet ska ha inträffat sommaren 2008 i en badtunna, på en personalfest med "Äntligen hemma"-redaktionen på programledarens lantställe.

Kvinnan, som vid tillfället var produktionsassistent, uppger för tidningen att hon dagen efter händelsen berättade om den för sin arbetsgivare, produktionsbolaget Meter. Kvinnan säger sig då ha fått löften om att händelsen skulle tas vidare, men så har inte skett.

- Efter tre försök till uppgörelse, så får jag göra jobbet som TV4 borde ha gjort, för länge sedan. Så känner jag. TV4 borde ha anmält detta. Att höra TV4-cheferna stå och säga att jag har valt att inte ta saken vidare är fruktansvärt. Jag har inte gjort annat sedan 2008 men de har lagt locket på varje gång, säger kvinnan till Expressen.

Avslutade samarbete

TV4 avslutade i början av förra veckan allt samarbete med Martin Timell, och "Äntligen hemma" har tagits bort från tablån samt från tv-kanalens playtjänst. Dessutom stoppades inspelningarna av kommande program. Kanalen valde då att inte göra några polisanmälningar.

Timell har inte velat svara på frågor om övergreppet i badtunnan. I en tidigare intervju med Expressen har han sagt:

- Jag kommer inte att kommentera den här enskilda händelsen, det var så många människor inblandade där. Återigen – jag har gjort en jävla miss. Jag har missbedömt en stor del av mitt liv, och det är det jag måste göra något åt.

TV4 välkomnar utredning

TT har sökt TV4:s vd Casten Almqvist och innehållsdirektören Åsa Sjöberg. Magnus Törnblom, presschef för TV4 som har hand om företagsfrågor, skriver i ett mejl:

"Vi välkomnar att kvinnan nu valt att polisanmäla. Det ligger i allas vårt intresse att den här händelsen utreds".

TT har även sökt Martin Timell.

MEST LÄST