Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

170921-tomhanksove-534446_se.ttela_1.jpg
Tom Hanks ska spela Ove i Hollywood-versionen av "En man som heter Ove". Arkivbild.

Tom Hanks spelar Ove

Det blir storstjärnan Tom Hanks som spelar Ove i Hollywood-versionen av "En man som heter Ove".

- Hans fru Rita Wilson såg filmen, sade till honom att han också måste se den och han blev helt förälskad i tanken på att spela Ove, säger Fredrik Wikström Nicastro, en av producenterna, till Aftonbladet.

I ett pressmeddelande säger han:

"Att få göra den här filmen med Tom Hanks, som är en av världens mest begåvade och etablerade skådespelare, där han dessutom spelar huvudrollen, ger oss de allra bästa förutsättningarna att ännu en gång underhålla och beröra en publik världen över”.

Det var Deadline som först kom med uppgifterna om Hanks roll.

- Vi är väldigt tidigt i processen. Letar manusförfattare och regissör, vi siktar på inspelning i slutet av nästa år, säger Fredrik Wikström Nicastro till Aftonbladet.

"A man called Ove" ska produceras av SF Studios med Fredrik Wikström Nicastro och Annica Bellander som båda jobbade med den svenska filmen. De får hjälp av Tom Hanks och hans bolag Playtone, samt Rita Wilson.

"Denna berättelse om kärlek, tolerans och hopp innehåller flera klassiska komponenter som vi älskar att se på film. Jag känner mig väldigt stolt över att vara en del av detta projekt", säger Rita Wilson enligt pressmeddelandet.

"En man som heter Ove" är baserad på Fredrik Backmans bok med samma namn från 2012. Filmen nominerades till två Oscars för bästa smink och bästa icke-engelskspråkiga film. Filmen blev dessutom den mest besökta utländska filmen på bio i USA under 2016.

MEST LÄST