David Blaine. Arkivbild.
David Blaine. Arkivbild.

Världsberömd magiker utreds för våldtäkt

Den kände amerikanske trollkonstnären David Blaine anklagas för våldtäkt. En kvinna säger sig ha blivit drogad och våldtagen av Blaine i London för 13 år sedan, skriver The Daily Beast.

ANNONS
|

Scotland Yard utreder händelsen, som anmäldes i november förra året.

Brittiska Natasha Prince, som då var en 21-årig fotomodell uppger att Blaine sommaren 2004 bjöd in henne på en fest i en privatbostad Londonstadsdelen Chelsea och att hon troligtvis blev drogad.

- Vid ett tillfälle var jag på sängen med ansiktet nedåt och han var bakom mig. Jag kommer ihåg att jag kände stum och väldigt svävande, säger hon till The Daily Beast.

ANNONS

Hon säger att hon led av händelsen under flera år efteråt och att ångesten fick henne att hoppa av sin lovande modellkarriär. Anledningen till att hon väntade så länge med att anmäla var att hon tänkte att händelsen var hennes eget fel.

- Jag anklagade mig själv. Jag gillade honom och var intresserad av honom, så jag tänkte inte på att gå till polisen, säger hon.

Scotland Yard har kallat David Blaine till förhör i Storbritannien. Hans advokat uppger att Blaine kommer att samarbeta med utredningen och att han förnekar anklagelsen.

"Min klient förnekar bestämt att han skulle ha våldtagit eller förgripit sig på någon kvinna någonsin, och han förnekar speciellt att han skulle ha våldtagit en kvinna 2004", säger han i ett uttalande till The Daily Mail.

TT
ANNONS