Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

180118-farrowallenra-599685_se.ttela_1.jpg
Dylan Farrow. Arkivbild.

Woody Allen om övergreppsanklagelserna

Dylan Farrow, som sedan 1992 anklagar sin adoptivpappa Woody Allen för sexuella övergrepp, talar för första gången ut i en tv-intervju.

Woody Allen har kontinuerligt nekat till anklagelserna om att han ska ha förgripit sig på sin då sjuårige dotter och säger även nu i ett uttalande till tv-kanalen att han är oskyldig. Precis som tidigare anklagar han mamman Mia Farrow för att ligga bakom anklagelserna. "Det verkar ha fungerat – och sorligt nog tror jag att Dylan verkligen tror på det hon säger", skriver han bland annat.

"Men även om familjen Farrow cyniskt nog använder Time's up-rörelsen för att upprepa dessa anklagelser så gör det inte det hela mer sant i dag än det var tidigare. Jag har inte förgripit mig på min dotter – vilket utredningar konstaterade för en kvarts sekel sedan", skriver han.

I intervju kommenterar Farrow Allens påstående.

- Jag förstår inte hur den här galna historien om att jag skulle vara hjärntvättad är mer trovärdig än det jag säger, om att min pappa utnyttjade mig sexuellt, säger hon.

Fakta: Woody Allens påstådda övergrepp

Anklagelserna mot Woody Allen tog fart 1992, i samband med uppbrottet från hans dåvarande partner Mia Farrow. Woody Allen påstods ha gjort sig skyldig till sexuella övergrepp mot adoptivdottern Dylan Farrow, då 7 år. Övriga familjen ville dock inte ta rättsprocessen vidare, med anledning av Dylan Farrows bräckliga tillstånd.

Samtidigt erkände Woody Allen att han hade en relation med Mia Farrows vuxna adoptivbarn, Soon-Yi Previn, som Farrows hade sedan ett tidigare förhållande. Soon-Yi Previn och Woody Allen gifte sig senare och är fortfarande gifta.

Woody Allen har kontinuerligt nekat till anklagelserna mot de sexuella övergreppen och kallat dem "osanna" och "skamliga". Han har även menat att anklagelserna är regisserade av ex-partnern Mia Farrow.

Dylan Farrow, numera 32 år gammal, publicerade en uppmärksammad text i New York Times 2014, där hon redogjorde för övergreppen.

MEST LÄST