Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Labero A Magic World 1 Foto Peter Knutson
Magisk flygtur. "Rock'n'roll-magi med glimten i ögat men också lite ... till." Så beskriver Joe Labero (med ett skratt) sin föreställning "A Magic World", som gästar Trollhättan i kväll.

Magisk resa med Joe Labero

En titt in i Joe Laberos magiska värld. Det är vad som väntar besökarna i Arena Älvhögsborg i kväll. – Det är alltid trevligt att spela där och jag ger alltid 200 procent! säger han.

Magiker, trollkarl, illusionist. Kärt yrke har många namn. I Joe Laberos fall kan man dessutom, utan att tveka det allra minsta, lägga till titeln entertainer.

– Det tar tid att bli artist, att vinna en talangtävling eller ställa upp i Mello räcker inte för att kunna kalla sig artist. Man bygger sin karriär och jag utvecklar fortfarande entertainern och artisten mer och mer, förklarar smålänningen som numera har sin bas i Singapore.

– Jag har flyttat runt mycket och har bland annat bott i Australien i fyra år. Det har varit häftigt fast samtidigt hårt jobb, men det gäller att ta de möjligheter som dyker upp. Man lever bara en gång!

Showen han nu turnerar med heter "A Magic World" och sattes först upp på Vasateatern i Stockholm, där den spelades under november och december förra året. Joe Labero beskriver den som en geografisk och historisk resa.

– Det har hänt rätt mycket fantastiska saker under min långa karriär och jag berättar mitt liv från att jag som tolvåring fick magiboxen hemma i Alvesta fram till i dag. Det blir mycket bilder från mina resor blandat med illusioner och även en hel del fingerfärdighetsmagi.

– Rock'n'roll-magi med glimten i ögat men också lite ... till, haha!

Den som har sett herr Labero (vars artistnamn är skapat av hans "riktiga" namn, Lars Bengt Roland Johansson) tidigare kommer säkert att känna igen ett eller annat trick, men han försäkrar att det bjuds på en hel del nya illusioner. Som ett nummer där han går rakt igenom en tjock plåt till exempel.

Som scenografi har han med sig en lägenhet, allt för att skapa en atmosfär av hemmiljö på scenen.

– Jag har en ny regissör för den här showen och det har gett mig en ny kick, säger han och poängterar att hans shower alltid ska funka för den breda publiken.

– Showerna är för folk mellan 5 och 95 och ska upplevas live. Seeing is believing.

Senast han gästade Trollhättan var med showen "Inferno" 2014.

– Jag brukar försöka komma tillbaka vart tredje år. Det är alltid trevligt att spela i Trollhättan, säger han.

När Sverigeturnén är avslutad är hans plan att ta med sig föreställningen vidare ut i världen och då i första hand runt om i Asien.

– Jag har kört så här i 33 år nu, det har blivit en livsstil och jag älskar mitt jobb! Det är den kicken som driver mig. Och jag ger alltid 200 procent!

MEST LÄST