Säg vad ni tycker. Martin Stenmarck (här vid den minnesvärda regn- och stormkonserten när Diggiloo gästade Sanden i Vänersborg 2015) tar oubliken till hjälp för att få veta vad som funkar och (eventuellt) inte funkar i den kommande föreställningen om han uppväxt och liv.
Säg vad ni tycker. Martin Stenmarck (här vid den minnesvärda regn- och stormkonserten när Diggiloo gästade Sanden i Vänersborg 2015) tar oubliken till hjälp för att få veta vad som funkar och (eventuellt) inte funkar i den kommande föreställningen om han uppväxt och liv.

Martin provar sig fram inför hösten

Han har vunnit Melodifestivalen, toppat listor, skapat Ladies Night och turnerat genom landet med "Sjumilakliv". Nu vill Martin Stenmarck prova en ny grej och Trollhättan är utvald som teststad.

ANNONS
|

Han vill berätta om sitt liv, Örebroaren. Om uppväxten som en i en elvahövdad syskonskara med en mamma som lyckades få alla elva att känna sig lika älskade. Men det fanns även en annan sida att hantera för hennes barn.

"Visst är min mamma en riktig hjältinna som lyckades få elva ungar att känna sig älskade. Men hon var också slav under sina impulser och levde sitt liv som vore hon en skenande häst. Ständigt nya adresser, pappor och barn. Nu arbetar jag på berättelsen om hur det är att åka släde efter en skenande häst."

Så beskriver Martin själv, i en presentation om bakgrunden till föreställningen, det han vill förmedla från scenen.

ANNONS

Tanken är att det hela ska vara klart till i höst, men för att ta reda på vad som funkar redan nu och vad som eventuellt inte funkar alls, så gör han nu ett slags provturné med en provföreställning, som kan komma att förändras en hel del under resans gång. Allt beror på hur publiken reagerar och tar emot det hela.

Åtta provshower är planerade och Trollhättan är en av de utvalda testorterna. I morgon intar Martin scenen i Hebeteatern för att känna av läget och stämningen här. Hur föreställningen är uppbyggd och vilka de musikaliska inslagen är får trollhättepubliken veta då.

Klart är att herr Stenmarck har en hel uppsjö hits att välja på i sin låtkatalog. Vinnarlåten i Melodifestivalen 2005, "Las Vegas", som skrevs av bland andra Vänersborgssonen Johan Fransson), är bara en i raden.

Den riktiga superhiten fick han med "Sjumilakliv", lyckades med bedriften att ligga etta på Svensktoppen, iTunes, Tracks och Music Control samtidigt, något ingen annan svensk artist hade lyckats med före honom. Det blev dessutom både en Rockbjörn och en Grammis för årets låt och albumet, "9 sanningar och en lögn", sålde dubbel platina.

Fakta: Martin Stenmarck

Född: 1972 i Täby, uppväxt i Örebro

Familj: gift med artisten Hanna Hedlund och de har tre barn ihop

Karriär i urval: Började tidigt med musik, vann tillsammans med sin lillebror David tävlingen Talangen 1992. Har jobbat som modell och som sjungande servitör på Wallmans Salonger. Turnerade med Showduellen och ihop med Robert Wells och Rhapsody in Rock. Gjorde huvudrollen i musikalen "Jesus Christ Superstar" och spelade även i "West Side Story". Vann Melodifestivalen 2005 (med "Las Vegas"). Skapade ihop med brorsan David Ladies Night och turnerade med det konceptet 2006-2012. Har dubbat tecknad film och bland annat gjort rösten som Blixten McQueen i Disneysuccén "Bilar", har även agerat framför kameran själv i "Kärlek deluxe". Har gjort ytterligare två starter i Melodifestivalen (2014 och 2016) utan att nå final.

Kuriosa: deltog 2010, tillsammans med förbundskaptenen för mountainbikeandslaget, Andreas Danielsson, i det spektakulära och tio dagar långa loppet Yak Attack i Nepal. Banan går längs Annapurna Circuit och når som högst 5 416 meter över havet. Stenmarck och Danielsson slutade på sjunde respektive åttonde plats.

ANNONS