Agnes gästar Idol-finalen

Vänersborgs senaste export till musikvärlden, Agnes Carlsson, dyker upp som gästartist i tävlingen hon en gång vann. I kväll sjunger hon Release me i Idol-finalen. – Det ska bli jättekul, tycker hon.

ANNONS
|

Agnes är nyss hem­kommen från en turné i England. Ett välförtjänt och efterlängtat jullov hägrar men först återstår några uppdrag. Först kvällens gästspel i Idol, därefter två dagars jobb i Frankrike 
i början av nästa vecka.

Idol-vinnaren från 2005 har alltid pratat varmt om tävlingen som gjorde hennes namn känt och hon förstår inte riktigt tidigare kolleger som mer eller mindre tagit avstånd från Idol i efterhand.

– Det skulle kännas schizofrent att först delta och sen inte kunna stå för det, säger Agnes.

– Idol var ju starten på allting för mig.

Eftersom hon varit på resande fot och utomlands i stort sett hela hösten har hon inte kunnat följa årets upplaga. Men efter att ha varit och soundcheckat i Globen inför kvällens sändning har hon i alla fall hört lite av Calle och Erik.

ANNONS

– De har jättebra röster, är Agnes betyg.

Själv ska hon sjunga succélåten Release me, som hon själv varit med och skrivit och som toppat Billboards dancelista i USA, legat högt på Englandslistan, fått Musikförläggarnas pris för Årets låt och som nu är nominerad till samma utmärkelse inför såväl Grammisgalan som P3 Guld.

– Det är jättekul att det går så bra och jag är verkligen glad för utmärkelserna, säger Agnes.

– Låten har till och med sålt guld i Italien och där har jag inte ens varit än!

Du möter Agnes i en längre intervju i TTELA nästa vecka. I väntan på det kan du se henne i kvällens Idol med start i TV4 klockan 20.

ANNONS