Tar ton. Evelina Stenvall sjunger på Vänersborgs museum två gånger om under helgen.
Tar ton. Evelina Stenvall sjunger på Vänersborgs museum två gånger om under helgen.

Evelina kommer hem och sjunger

Under helgen ges två julkonserter i Vänersborgs museum, med fyra unga operasångare. En av dessa är Evelina Stenvall från Vargön.

ANNONS
|

Kvartetten kommer att ge konserter i museets hörsal både lördag och söndag.

Programmet är av det juliga slaget och utgörs dels av klassiska, svenska körsånger som hör högtiden till, dels förstås opera.

Några exempel på de sistnämnda inslagen är musik ur Puccinis ”Turandot”, Donizettis ”Don Pasquale” och Mozarts ”Idomeneo”.

Dessutom utlovas en version av ”O helga natt” med syfte att knyta ihop tomtesäcken.

Sopranen Evelina Stenvall kommer från Vargön och just nu går hon andra året på Operahögskolan i Göteborg. Hon har tidigare studerat sång och opera vid flera folkhögskolor.

De andra tre sångarna är verksamma på olika håll.

Pianisten och sopranen Emma Davidsson tog sin musikaliska examen vid Musikhögskolan Ingesund och förutom att frilansa undervisar hon på Estetiska skolan i Arvika.

ANNONS

William Davis Lind (tenor) studerar just nu på Operahögskolan i Stockholm och är aktuell i produktioner på Kungliga Operan och Södertäljeoperan.

Tenoren Jesper Säll tog sin examen på Operahögskolan i Göteborg och har exempelvis synts i roller på Folkoperan och i Vadstena-Akademiens sommaroperor.

Han har också hörts som solist på Göteborgs konserthus.

ANNONS