Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

presspic_vaz_2
Vaz, musikduon från Lilla Edet.

Lilla Edet-duon får stipendium och GAFFA-nomineras

Det går bra för systrarna Vaz just nu. Lilla Edet-duon är några av de totalt 32 artister som får ta del av Statens kulturråds turnéstöd till musikgrupper.

Det går bra för systrarna Vaz just nu. Lilla Edet-duon är några av de totalt 32 artister som får ta del av Statens kulturråds turnéstöd till musikgrupper. Nästa år ska de resa till Kuba för att delta i ett musikprojekt tillsammans med artisterna Kaliffa och Selam.

Tre gånger per år fördelar Kulturrådet särskilda medel till musikgruppers nationella och internationella turnéer. Bidraget ska möjliggöra internationella kulturutbyten för svenska musikgrupper och öka tillgängligheten av ett varierat musikutbud av hög kvalitet i hela Sverige.

Samtidigt har duon nominerats i tre olika kategorier som musikmagasinet GAFFA kommer att dela ut pris till 2018.

LÄS OCKSÅ: Vaz släpper del två i debutalbum

Systrarna Vaz har också nyligen utsetts till två av Stims årliga stipendiater till musikskapare. Varje år delar Stim ut stipendier till musikskapare och inom alla musikgenrer. I år har 108 personer fått dela på 4,5 miljoner kronor. ”Vi är så otroligt glada och tacksamma över er support och för att ni gör det möjligt för oss att fortsätta skapa musik utan att behöva kompromissa”, skriver Vaz på sitt Instagramkonto.

MEST LÄST