Magnus Carlson backas upp av N3 Symfoniorkester under söndagskvällen.
Magnus Carlson backas upp av N3 Symfoniorkester under söndagskvällen.

Musikalisk final med Carlson

Drottningtorget får musikaliskt finbesök till avslutningen av Fallens dagar. Under söndagskvällen äntrar Magnus Carlson scenen tillsammans med N3 Symfoniorkester.

ANNONS
|

Vare sig det handlar om fronta Weeping Willows eller agera som soloartist – Magnus Carlson har en förmåga att alltid beröra sin publik.

I fjol medverkade han i tv-programmet "Så mycket bättre" och gjorde succé, tidigare i år släpptes Carlsons första soloplatta på sju år – "Den långa vägen hem".

Under sommaren är han ute på en omfattande turné, och han trivs med livet ute på vägarna:

– Jag älskar alltid att turnera, men det som blir extra kul på sommaren är att det blir mycket utomhusspelningar, Sverige är ju så fint på sommaren. Man får åka runt och se mycket också, passa på att turista. Sedan träffar man ju en massa häftiga människor. Arrangörerna är riktiga eldsjälar, det är de som håller kulturlivet uppe, sa han tidigare i somras i en intervju med TT.

ANNONS

Det har blivit en tradition att N3 Symfoniorkester, under ledning av Ulf Wadenbrandt, backar upp artister under finalen av Fallens dagar.

– Det betyder jättemycket för ungdomarna – och även förstås för lärarna som är med – att få spela på den stora scenen inför mycket folk och vara med och avsluta Fallens dagar. Det är också roligt att det finns en förväntan hos publiken om vad symfoniorkestern ska göra varje år, säger Wadenbrandt.

Symfoniorkestern kommer att vara med under alla Magnus Carlsons nummer, och i vissa av dessa medverkar även N3 slagverksensemble.

– Det blir en blandning av låtar i fantastiska arrangemang. Vi har repat två dagar i veckan nu under sommaren och ser verkligen fram mot detta.

ANNONS