Lusserockar. Headstag är ett av de fyra banden som spelar under Lusserocken i Vänersborg.
Lusserockar. Headstag är ett av de fyra banden som spelar under Lusserocken i Vänersborg.

Nu är det dags för 37:e upplagan av Lusserock

Lusserocken i Vänersborg, med Studiefrämjandet bakom spakarna, har utvecklats till en riktig långlivad tradition. I morgon fredag anordnas den för 37:e gången.

ANNONS
|

Den första upplagan såg dagens ljus – eller kanske rättare sagt kvällens mörker – 1980.

Under åren har arrangemanget tagit plats på en rad ställen, som Huvudnässkolans aula, Idrottshuset, Café Mic och Ungdomshuset.

I år är det kulturhuset Timjan i Vänersborg som gäller, och fyra akter som verkar inom olika genrer utgör programmet den här gången.

Back to Edens medlemmar kommer från Trollhättan och Vänersborg, Musiken beskrivs som postrock med indieinfluenser

Bandet består av Petter Holm, Jonas Ulldahl, Gustav Hadin och Gabriel Andersson. Furytale är en kvintett som spelar ”metal med en extra touch av tyngd och galenskap.

De spelar bara egenskriven musik och håller just nu på med ett album på nio spår, och medlemmarna är kort och gott Kalle, Nicholas, Martin, Robert och Julia.

ANNONS

Creatures bildades i början av 2013 och syftet var att spela arg musik – något som ligger Carl-Fredrik Sundvall, Andreas Sahlén, Karl Bolander och Joakim Roos varmt om hjärtat. Creatures säger sig uttrycka vad de ”personligen tycker om de problem som präglar livet men likväl vad som gör det bra.”

Headstag är ett punkband från Trollhättan som säger sig snitta tre nya låtar i månaden och hinner spela in och mixa tolv låtar på tio timmar. Låtarna handlar om så vitt skilda ämnen som Scooby Doo, anarki och terapi. Medlemmar: Emil Nordström, Eric Sjöqvist och Albin Granbom.

ANNONS