Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/25
ANNONS ▼

Nu är LeMarc-hyllningen klar

Under tisdagen släpptes videon till den stora Peter LeMarc-hyllningen som nyligen spelades in i Trollhättan. – Jag är hur nöjd som helst och coolast av allt är att det är ett lokalt projekt, att de som bidragit mestadels är härifrån, säger initiativtagaren Magnus "Ölme" Eriksson.

Den 20 augusti samlades över 800 musiker i Nova Arena i Trollhättan för att tillsammans spela in världens största hyllning till artisten Peter LeMarc.

 

Läs mer: De fixar musikhyllningen till LeMarc och Maffig musikhyllning till LeMarc

Det var lokala musiker och sångare, men även långväga deltagare från till exempel Norrland som har en speciell relation till LeMarc som ville vara med. Inspelningarna pågick under hela dagen och filmades med bland annat drönare.

Nu har även filmklipparna gjort sitt och filmen finns publicerad. I ett facebook-inlägg delade dirigenten och den musikaliske ledaren Ulf Wadenbrandt med sig av sina känslor om projektet och själva filmen.

"Stort Tack till alla som gjorde detta möjligt! Njut och dela gärna!", skriver Ulf Wadenbrandt på sin facebook-sida.

För Magnus Eriksson var det extra roligt att se slutresultatet, eftersom det var han som satte bollen i rullning, efter ett ha sett en youtube-film där 1000 personer i Italien spelade en Foo Fighters-låt för att locka dit bandet.

– Alla som varit med har blivit så berörda och verkligen gett allt. Det var en mäktig känsla när vi spelade in och jag har fått så mycket härliga reaktioner, framför allt från våra funktionärer, säger "Ölme" och fortsätter:

– Känslan här i Trollhättan är att alla är så hjälpsamma och kreativa och bara går in med inställningen att vi löser det. Det är en lokal grej vi gjort på alla plan och det är jag väldigt stolt och glad för.

MEST LÄST