Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

lemarc27
Peter LeMarc har tröttnat på det falska Peter LeMarckontot på Facebook. På onsdagen skrev han på sin privata sida att han tar paus från sin artistsida.

Peter LeMarc tar paus från Facebook

Peter LeMarc tar paus från Facebook. Anledningen är ett falskt konto i hans artistnamn som ställer till det sedan flera år tillbaka. Flera Facebookvänner till Peter LeMarc är vän både med den äkta och den falska artisten.

I flera år har Peter LeMarcs mangement, ett tidigare skivbolag och andra försökt stoppa det falska Facebookkontot. Facebook hänvisar till att kontot inte bryter mot sidans så kallade "gemenskaphetsregler".

Nu har Peter LeMarc, den riktige Peter Fransson, bestämt sig för att låta den äkta LeMarcsidan var kvar, men att han tar en paus. På onsdagen skrev han på sin privata Peter Franssonsida att han inte tänker använda sitt artistkonto, mer än bara då och då. Samma gäller funktionen messenger.

Blått visar äkthet

Han skriver också att han gjort ett "trevande" försök att göra en polisanmälan, men ska då ha fått veta att "LeMarc är en offentlig person och som en sådan är det ok att använda hans namn".

Det falska artistkontot använder en tio år gammal bild på Peter LeMarc som profilbild och personen bakom kontot tackar bland annat ja till inbjudningar och interagerar med dem som skriver på sidan.

Den äkta Peter LeMarcsidan har en blå markering vid profilbilden och den äkta privata Peter Franssonsidan har ett foto med Mark Zuckerberg, grundaren av Facebook, som profilbild.

Rörigt

"Många av mina (Peter Franssons) "vänner" är nu vänner med falske Peter LeMarc. Rörigt!", skriver LeMarc.

Peter LeMarc avslutar på sin Peter Franssonsida: "Ja, där ser man. Jag "privat-Peter" har tyckt FB ett kul tidsfördriv och ett bra sätt att hitta intressant musik, läsvärda artiklar, kolla och delta i diskussioner etc. Ni kan ju alltid ringa mig hem och berätta vad ni äter till lunch... ;o)".

MEST LÄST