Så var premiären av "Allsång på Skansen"

Programledare Sanna Nielsen gästades av bland annat Tomas Ledin och Robin Bengtsson.

ANNONS
|

Texten börjar efter inslaget.

Ikväll var det säsongsstart för"Allsång på Skansen" – ett av SVT:s mest långlivade program. Och för andra året i rad var det artisten Sanna Nielsen som höll i taktpinnen. Hon gästades av inte mindre än Sabina Ddumba, Shima Niavarani, Tomas Ledin och Robin Bengtsson.

Klassiska allsångslåtar

Och kvällen bjöd på många sköna stunder. Den inleddes med klassiska "Stockholm i Mitt Hjärta" följd av Owe Thörnqvists "Dagny". Trots det något molniga vädret, som Sanna Nielsen uppmärksammade i början av programmet, var publiken på topp och viftade med så väl skyltar med kärleksbudskap till artisterna, som sjöng med i allsångsklassikerna "Är du kär i mig ännu Klas-Göran", "Sånt är Livet", "Storfiskarvalsen" och "Man ska leva för varandra".

ANNONS

Frierikaos

Men kvällens stora twist var ändå frierikaoset som uppstod när Shima Niavaranis pojkvän Tommy gick upp på scen och bad om hennes hand. Det kulminerade i ett dansnummer som involverade präst, krans, brudslöja– och låten "Det blir inget bröllop". Ett välplanerat skämt med andra ord.

Premiären av "Allsång på Skansen" knöts ihop med att Tomas Ledin framförde delar av sina klassiska sommarlåtar "En del av mitt hjärta", "Vi är på gång", "Helt galen" och "Just nu". Sommaren 2017 har, med andra ord, officiellt börjat.

Då blev "Allsång på Skansen" en årlig tradition

"Allsång på Skansen" direktsänds frånSollidensscenen på Skansen i Stockholm. Programmet har sänts av SVT nästa varje sommar sedan 1979, och varje sommar sedan 1990. Allsången har dock anor från 1935 då körledaren Sven Lilja var allsångsledare.

FAKTA - Dessa personer har lett Allsång på Skansen

Sven Lilja (1935 – 1950)

Egon Kjerrman (1956 – 1966)

Bosse Larsson (1974 – 1993)

Lasse Berghagen (1994 – 2003)

Anders Lundin (22 juli – 5 augusti 2003 som "praktikant, 2004–2010 som ordinarie)

Måns Zelmerlöw (2011 – 2013)

Petra Marklund (2014 – 2015)

Sanna Nielsen (2016 – i dag)

ANNONS