Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/9
ANNONS ▼

Solid Sound lägger ner

"Varje saga har sitt slut." Så kommenterar arrangörerna beskedet att Uddevalla Solid Sound är historia.

– Det är ett beslut som funnits hos oss ett tag. Det är tråkigt men också något som vi hunnit bearbeta ett tag, säger arrangören Pontus Blom till Bohusläningen.

2017 var det sista året som Uddevalla Solid Sound arrangerades. Festivalen kommer inte att komma tillbaka. Det är festivalens styrgrupp, med eldsjälarna Simon Tehyrell och Pontus Blom i spetsen, som har beslutat att lägga ner festivalen. Anledningen är de allt mindre ekonomiska marginalerna och bristen på tid.

- Det har varit fantastiska år, men varje saga har sitt slut, skriver de i ett pressmeddelande.

Läs också: Gratisfestivalen inte längre gratis

Fjolårets festival genomfördes samtidigt som alla i styrgruppen hade andra jobb och Simon Tehyrell hade dessutom flyttat. Bristen på tid och det faktum att det för varje år har blivit svårare att få festivalen att gå runt ligger bakom beslutet.

- Det har varit ett tungt beslut att ta men vi hinner helt enkelt inte med att lägga den tiden som krävs för att genomför fler festivaler, säger arrangerörerna i pressmeddelandet.

Läs också: Mindre stöd till festival - kan tvingas ställa in

Läs också: Solid Sound är i hamn för nästa år

Solid Sound såg dagens ljus i slutet av sommaren 2012 på Studio 32:s bakgård, och hade då 300 besökare. Sedan dess har festivalen både växt i omfångoch uppförts på nya platser. I fjol hade festivalen 14 000 besökare. Bland de artister som har uppträtt på festivalen finns Veronica Maggio, Thåström, Icona Pop, Lale, Timbuktu med flera. Festivalen har kunnat genomföras tack vare hjälp från flera håll, bland annat kommunen och en mängd volontärer.

Läs också: De jobbar gratis på festivalen

- Det har varit fantastiskt lärorika år där vi har samlat på oss ovärderliga erfarenheter från evenemangs- och musikbranschen, skriver arrangörerna som inte hade någon erfarenhet alls sedan tidigare.

Läs också: Rasrisk tvingar Solid Sound att flytta

- Idag är vi extremt glada att vi följde vår magkänsla och vågade satsa. Vi hoppas att vi med festivalen har visat att vad som helst är möjligt och att vi har inspirerat till att fler vågar drömma och i bästa fall genomföra dessa drömmar.

MEST LÄST