Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/28
ANNONS ▼

Subkultfestivalen är i full gång

Under fredagen drog den andra upplagan av Subkultfestivalen i Trollhättan igång. TTELA gjorde ett svep genom Folkets park under eftermiddagen och hamnade bland annat i logen med legendariska Trollhättesynthduon dpoint.

Den andra upplagan av Subkultfestivalen utgörs av en tämligen imponerande lineup både fredag och lördag, inte minst vad gäller internationella akter.

Men dpoint hade inte långt att resa till spelningen när Subkultfestivalen drog igång under fredagen. Duon bildades i Trollhättan redan 1986 och under åren har herrarna Robert Widell och Peter Andersson gett ut flera skivor.

Den senaste heter "Acid Words" och släpptes nyligen, och fyra av showens låtar var hämtade från denna. Framträdandet som sådant föll i mycket god jord och efteråt pustade Andersson/Widell ut i logen.

– Skivan började som ett konceptalbum, sen blev det helt enkelt en samling låtar. Det tog två år och åtta månader att komma från konceptet, sedan fyra månader att bli klara, säger Robert Widell och skrattar.

– Musikaliskt har vi sneglat tillbaka på var vi kommer från – både jag och Robert började som hårdrockare. Nu har vi har experimenterat mycket med hårdrockssång och tunga synthar, säger Peter.

– Vi har känt varandra sedan första klass och jobbar väldigt bra ihop. Han är visionären och jag försöker plocka ner honom.

Båda är eniga om att Subkultfestivalen är ett mycket bra initiativ.

Robert:

– En väldigt trevlig festival, det har saknats något sånt här sedan Arvika la ner. Arrangörerna gör ett fantastiskt jobb för att sprida den alternativa musiken. Och det känns som att hela synth-Sverige är här.

Två av besökarna som sett fram mot en fullmatad helg är Angelica Lööv från Malmö och Sofia Håkansdotter, Vänersborg.

– Vi är gamla gymnasiekompisar så det är roligt att träffas så här. Jag är egentligen lite mer metal men det är alltid kul att upptäcka lite nytt, säger Angelica.

– För mig handlar det främst om electro, tysk industri och synth. Så skönt med en sån här festival, man kan se ut precis hur som helst och verkligen vara sig själv, säger Sofia.

När TTELA lämnade Folkets park i Trollhättan återstod många timmar av fredagens festival. Besökarna – där åldersspridningen var stor och där massor av stilar fanns representerade – såg ut att stortrivas på området.

Under lördagen fortsätter evenemanget med ett program fyllt av artister och diverse inslag.

Läs också:

 

MEST LÄST