Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Netflix höjer priserna rejält

Netflix höjer priset på sina tre olika abonnemang: "Det blir lite prisändringar nu på grund av mer satsning på produkter och filmer", säger en talesperson från företaget.

Med populära tv-serier som "House of Cards", "13 skäl varför", "Orange is the new black" och mängder av filmer är Netflix en självklar streamingtjänst för många svenskar.

Men från och med den 10 augusti höjer Netflix priset för framförallt Netflix nya kunder. Sedan tidigare har det funnits tre olika prisnivåer och nu kommer de se ut som följande:

1. Netflix Basic – ett budgetalternativ som inte är tillgänglig i HD och kan endast nyttjas av en skärm åt gången. Kostnad: 89 kronor i månaden. Tidigare 79 kronor.

2. Netflix Standard – Kan användas av två personer samtidigt. Är tillgänglig i HD och det går att ladda ner videos på två mobiler eller surfplattor. Kostnad: 109 kronor i månaden. Tidigare 99 kronor.

3. Netflix Premium – familjealternativet som kan användas av fyra personer samtidigt och som visas i HD-kvalitet. Kostnad: 139 kronor i månaden. Tidigare 119 kronor.

LÄS MER: Netflix lockar fler än förväntat

"Mer satsning på produkter och filmer"

Prishöjningen gäller framförallt nya kunder och för vissa redan existerande kunder, beroende på när man skrivit på ett avtal och om man vill ändra något i sitt abonnemang. Om prishöjning gäller dig som kund ska du ha fått ett mejl från Netflix. Dessutom kan du dubbelkolla via "Ditt konto" när du är inloggad på Netflix.

– Det blir lite prisändringar nu på grund av mer satsning på produkter och filmer. Vi har höjt priserna två gånger sedan jag började jobba här och det är alltid på grund av storsatsningar i film och tv, säger en talesperson från företaget.

Vad för storsatsning är det denna gång?

– Jag vet faktiskt inte. Men vänta lite och häng kvar så ska du se att något blir ändrat.

LÄS MER: Disney vill ta bort filmer från Netflix

LÄS MER: Netflix lägger ned dramaserie

MEST LÄST