Nu sätter Stina Wallinder upp sina egna ramar

Abstrakta motiv med starka färger. Så lyder receptet när Stina Wallinder ställer ut sina akvareller hos Handkraft i Trollhättan.

ANNONS
|

Stina Wallinder har en gedigen bakgrund som arkitekt yrket, på meritlistan finns många stora projekt som involverat banker, skolor och kontor.

En del av karriären tillbringade hon i Stockholm, men sedan ett antal år är Stina tillbaka i Göteborg där hon växte upp.

Det konstnärliga intresset har funnit länge, och har med tiden tagit allt större plats i 67-åringens tillvaro även om hon fortfarande till viss del är verksam som arkitekt.

– Nuförtiden gör jag bara lite skissuppdrag som arkitekt för privatpersoner för att hålla igång skallen. För tio, femton år sedan började jag ta måleriet på allvar och det är en väldigt trevlig hobby, berättar hon.

ANNONS

Och nu kan hon ta ut svängarna helt.

– Det är fantastiskt att själv kunna sätta ramar och begränsningar. Jag ger mig själv små uppdrag för att utvecklas och numera målar jag mest abstrakt. Jag försöker måla så att det inte omedelbart ser vad det föreställer, säger hon.

Främst handlar det om akvarell, som Stina tycker är en tacksam färg att arbeta med.

– Jag målar med annat också, men kommer alltid tillbaka till akvarell. Jag tycker om genomlysning av pappret och gillar att måla färgrikt.

Stina Wallinder har flera utställningar bakom sig och just nu tar hon plats i Handkraft i Trollhättan där några av hennes tavlor finns på plats till och med den 24 augusti.

ANNONS