Robert & Rolandz på Rondo i höst

Melodifestivalen på lördag. Krogshow på Rondo i Göteborg i höst. Rolandz är hett stoff just nu.

ANNONS
|

Om någon har missat det, så är Rolandz kultbandet som frontas av komikern och mångsysslaren Robert Gustafsson. Eller Roland Järverup, som han kallar sig i detta sammanhang.

"Det ska bli kul att komma till Rondo! Har de hårspray i Göteborg? Och fungerar interrailkortet på spårvagnen? Jag får ta bussen annars...", säger Roland efter att nyheten om krogshowen har blivit känd.

Rolandz fick sitt genombrott via Dansbandskampen 2008 och är just denna vecka rykande aktuella som medverkande i Melodifestivalens fjärde deltävling. De framför "Fuldans", som har startnummer fyra i Örnsköldsvik på lördag.

Nu blir Roland långt ifrån ensam på Rondos scen, för Robert Gustafsson tar med sig en hel drös av sina andra karaktärer till Göteborg också. Brandchefen Greger Hawkwind till exempel, med sin kilt, sina pumps och sin pipa. Och det ligger nog nära till hands att även Göteborgaren Weiron i Ottan dyker upp liksom den inte alls bittre speedwaylegendaren Tony Rickardsson.

ANNONS

Senast Robert Gustafsson stod på Rondos scen var 2011, när han gjorde succé med sin jubileumsshow. Premiär för den nya showen, "Rolandz på Rondo", blir det den 27 september och biljetterna släpps den 5 mars.

ANNONS