Stolt festival i Folkets park

Stolthet över musik-livet i Trollhättan. Det är grunden för lördagens minifestival, Sound City: Trollhättan, i Folkets park. – Det känns så jäkla häftigt! säger initiativtagaren Patrik Wennberg.

ANNONS
|

Trollhättekillen, som numera har sin bas i Göteborg, pratar med värme och nostalgi i blicken om uppväxtens minnen från Westgothafestivalen. Den satte Trollhättan på kartan som musikstad i en vidare krets än närområdet och det var många som sörjde när den lades ner efter tio år.

Patrik Wennberg, som själv står i begrepp att släppa sin nya ep ”HIGH”, kunde inte riktigt släppa tanken på att på nytt skapa en popscen i parken och då samtidigt lyfta fram det lokala musiklivet.

– Det kändes viktigt att komma hit och samla ihop andra indieband, det fanns ingen scen för det när jag växte upp och jag ville visa att det görs väldigt mycket bra musik här också, förklarar han.

ANNONS

– Därför ville jag ha lokala akter på scenen, för att visa vad som finns här och hur stolta vi kan vara över det.

Förutom Patrik och hans band står glödheta Eldoradio på parkscenen och tredje länken i kedjan är ett ganska färskt band med basen i Göteborg men med mycket stark förankring här i trakten. De kallar sig Pablo Matisse och består av Per Stålberg (Division of Laura Lee) på sång, Ian Person (Soundtrack of Our Lives) på gitarr, samt Samuel Järpvik och Mikael Björklund (från Affordable Hybrid) på bas respektive trummor.

– De är lite av en supergrupp, säger Patrik, som är nöjd med att ha lyckats knyta dem till festivalens line up.

Spelades flitigt i radio

Eldoradio släppte sitt debutalbum, ’’21st Century Explosive Sound”, för ett år sedan, men spelades redan innan dess flitigt i radio. Efter skivsläppet gav de sig ut på en Englandsturné och festivalspelningar på bland annat Peace & Love i Borlänge och Uddevalla Solid Sound.

Punkkillarna har däremot inte spelat särskilt ofta i sin hemstad på senare tid och ser därför fram lite extra mot lördagskvällen.

På frågan om hur kvällen blir rent musikaliskt totalt sett, svarar Patrik Wennberg med ett leende.

– Vi kommer alla från samma musikaliska värld men har gjort olika saker i den världen. Vi verkar inom samma universum och är lika på flera sätt men har lite olika riktning. Skramliga gitarrer är väl den gemensamma nämnaren.

ANNONS

Pablo Matisse inleder kvällen på Parkhallens scen. De följs av Eldoradio och sedan avslutar Patrik Wennberg.

Filmvisning

Förutom musik blir det också filmvisning med musikanknytning. Christoffer Tönnäng finns på plats för att visa en teaser inför den kommande dokumentären om Trollhättans musikliv.

Festivalen arrangeras av Patrik Wennberg med hjälp av föreningen La Vaca Loca och i samarbete med Backstage Rockbar, som står för serveringsdelen.

– Samarbete är grunden för allt. Det är viktigare att hjälpa varandra än att ta allt ljus själv. Det är enda sättet att komma framåt, menar Patrik, som längtar till på lördag.

– Det känns så jäkla häftigt att göra något i parken! Vi vill försöka få tillbaka känslan som parken var förr. FOLKETS park.

ANNONS