Linn gjorde mål direkt hon också

Valon Gashi gjorde mål i seriepremiären för Vänersborgs FK:s herrlag, och då ville inte sambon vara sämre. – Jag siktar på att göra mer mål än Valon, självklart, sa Linn Andersson efter VFK:s 4-0 mot Bullaren.

|

VFK tippas tillhöra topplagen i årets upplaga av division 2 Nordvästra Götaland, och med första matchen som måttstock finns det ingen anledning att omvärdera de tipsen.

– Det är en tuff serie, men visst ska vi kriga i toppen, tycker Linn Andersson, som blev både målskytt och utsedd till Matchens lirare i hemmalaget.

Matchklockan hann dock ticka ända till minut 39 innan VFK fick hål på Bullarens duktiga målvakt Josefin Johansson, och fram till dess var det gästerna som haft den bästa målchansen när Angelica Karlsson sköt i kryssribban hos unga (född 2002) VFK-målvakten Tea Olin.

VFK:s mål efter en kort hörna där Wilma Karlsson nådde högst på inspelet från Josefin Berg, och följaktligen nickade in ledningsmålet.

Sidbytet till andra halvlek innebar att VFK fick den hårda vinden i ryggen, och det var inte enbart till lagets fördel.

– Det var inte mycket lättare att spela i medvinden, bollen stack ifrån hela tiden, tyckte Linn Andersson.

Hon var dock rätt placerad när Sofia Thorsén först ryckte förbi Angelica Karlsson, och sedan spelade in bollen till Linn, som först sköt i stolpen men sedan tog hand om sin egen retur och sköt bollen i mål.

En fullträff som i praktiken innebar game over.

Bullaren flyttade fram i sin jakt på kvittering, men straffades med Linns fullträff nästan omgående, och var sedan inte särskilt intresserat av att gå framåt igen.

Istället två nya VFK-mål inom loppet av tre minuter: Lisen Lund och Josefin Berg målskyttar.

Lund stötte in bollen från nära håll efter en hörna, och Berg sköt i mål från 25 meter sedan bollen fått en för målvakten Johansson förrädisk bana.

Matchfakta

Vänersborgs FK-Bullaren4-0 (1-0)

Målen: 1-0 (39) Wilma Karlsson, 2-0 (72) Linn Andersson, 3-0 (75) Lisen Lund, 4-0 (78) Josefin Berg.

Domare: Magnus Fredman.