Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Jon Karlsson hade många gånger en otacksam uppgift som målvakt i elitseriens jumbolag Boltic. Här är han chanslös när IFK Vänersborgs Robin Lundqvist sprätter in 6-0 i den match i Arena Vänersborg som så småningom slutade 13-3.

Målvakt från Boltic klar för Gripen

Ett bandylag börjar med en målvakt. I Gripen Trollhättan heter han Jon Karlsson, 21, nästa säsong. – Det ska bli kul, klubben har fantastiska förutsättningar med sin hall, kommenterar Jon.

Jon Karlsson har, som så många andra spelare och tränare i Gripen Trollhättan genom åren, rötterna i Lidköping, men till gulsvart kommer han närmast från Boltic och elitserien.

– Moderklubben är Lidköpings AIK, säger den nye Gripenspelaren.

Karlsson, som trots sin ringa ålder redan hunnit med spel i högsta serien för två klubbar, förutom Boltic även Villa Lidköping.

– Men i Villa blev det bara tio minuter, en gång när Martin Berggren fick rött kort, det räknas väl knappast, skojar Jon.

Det blev betydligt mer spel i elitserien den senaste säsongen, och som sista utpost i särklassiga jumbon Boltic hade Karlsson en hel del att göra i de 20 matcher han spelade.

– För min egen del var det väl okej, men det är svårt att vara nöjd när laget kommer sist och vi förlorade så mycket som vi gjorde.

Spel i Gripen Trollhättan innebär förresten en hel del nygamla bekantskaper för den unge målvakten:

– Det stämmer, jag har tidigare spelat med både Martin Apelqvist, Viktor Nordmark och Mattias Jansson, och även med Johan Sixtensson (nye tränaren) faktiskt, säger Karlsson.

Gripens rekryteringsansvarige Daniel Svedberg:

– Vi är jättenöjda, att vi så snabbt kunde hitta ersättaren till Christopher Smerkerud. Jon har två bra säsonger i Boltic bakom sig, och han har de egenskaper som passar vårt försvarsspel.

Klubbytet innebär att Jon Karlsson till att börja med flyttar hem till Lidköping, och till hösten vidare till Trollhättan.