Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Pertti Virtanen har varit en starkt bidragande faktor till att IFK Vänersborg har tre raka segrar. Kan det bli fjärde raka mot Sirius i kväll?

  Målvakts-Pertti klar för en säsong till

  Här är beskedet som får IFK Vänersborg att andas ut: Klubben är överens med målvakten Pertti Virtanen om spel i IFK även kommande säsong. – Det var inte mycket att tveka på, säger Pertti själv.

  Vi minns att Virta­nen gjorde stor succé efter sin entré i Arena Vänersborg, hämtad från finska OLS Uleåborg mitt under säsongen, sedan Gabriel Bridholm ­blivit skadad hemma mot Broberg Söderhamn.

  Och när IFK Vänersborg efter säsongen valde att ­bryta kontraktet med Bridholm så gav det en indikation på att klubben hade goda förhoppningar om att få behålla Virtanen.

  Nu vet vi att det blir så.

  – Vi är överens om en fortsättning, kontraktet sträcker sig över säsongen 2014/15, säger spelaransvarige ­Tommy Hjert, mycket nöjd med att ha försäkrat sig om den långkastande finländarens tjänster även framöver.

  Pertti själv behövde ingen lång betänketid:

  – Säsongen som gick var jätterolig, och jag trivdes bra i klubben från första början. Det var en del saker utanför bandyn som skulle lösa sig, och det har det gjort nu.

  Kvartsfinalserien mot Västerås, där IFK hade ledningen med 2-0 i matcher, och 3-0 i den tredje innan VSK lyckades vända matchserien, gav mersmak:

  – Det är värt att ge det en säsong till.

  Sommarträningen sköter han på egen hand hemma i Finland, och tillsammans med sin förra klubb OLS Uleåborg.

  – Men jag kommer till Vänersborg några ­gånger under sommaren också, säger han.

  OLS blev förresten finska mästare i år, när laget vann finalen mot JPS med 4-2 (0-2).

  Den permanenta flytten­, då även hustrun Satu och grabben Juuso kommer med till Vänersborg, sker i september.

  När IFK nu är överens med Pertti Virtanen är det endast Christoffer Fagerström, ur senaste säsongens spelartrupp, som ännu inte är klar för en fortsättning. Kontrakten med Gabriel Bridholm och Andreas Eriksson bröts ju på klubbens initiativ.

  Nyförvärv så här långt är Mikko Lukkarila, från IFK Kungälv, och det gillar ­Virtanen:

  – Mikko är en mycket bra spelare, och att ha en landsman i laget är kul. Det ser mycket intressant ut nu, absolut.