Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Maskinen lämnar spår överallt

  Det är ett svettigt jobb att bena ut Frej Larssons och Herbert Munkhammars alla musikaliska förehavanden. Tillsammans bildar de albumaktuella Maskinen. Samtidigt har båda två har andra projekt vid sidan om.När man startar ett nytt projekt får man ny bensin och gör skitmycket grejer direkt, säger Frej Larsson.

  Frej Larsson och Herbert Munkhammar framstår som ett under av frustande produktivitet och ett nav i delar av musik-Sverige. Herbert Munkhammar började sin musikaliska bana under namnet Afasi i hiphop-duon Afasi & Filthy. 2007 drog han och Frej Larsson igång Maskinen. Vid sidan om Maskinen utgör Herbert Munkhammar en halvan av r'n'b-duon Ansiktet.

  "Allt ryms inte"

  Frej Larsson är kanske mest känd från Slagsmålsklubben men bildar tillsammans med serietecknaren Simon Gärdenfors rapduon Far & Son. Dessutom är han en av grundarna till Goldenbest Records som har bland andra Den Svenska Björnstammen och Lilla Lovis i sitt stall.

  - Allt ryms inte under ett och samma artisteri, förklarar Herbert Munkhammar.

  Hemligheten är en nära vänskap, utan den hade det aldrig fungerat. Frej Larsson bor dessutom tillsammans med gänget från Slagsmålsklubben.

  - Det bygger på att jag har de här är personer i mitt liv dagligen. Det är så djävla fett att ha något brinna för tillsammans, säger Frej Larsson.

  Aktiv hela tiden

  På kvällarna, när Frej Larsson kommer hem efter att arbetat hela dagen med Maskinen är det hans hobby att fortsätta göra musik.

  - Jag kan sätta sig framför brasan och bolla massa ordidéer och skriva upp dem. Till slut har man en fet radbank, säger han.

  Herbert Munkhammar fyller i:

  - Det är en stor lögn att det är så sjukt mycket att göra hela tiden. Det är bara ett pussel. Rent nio till fem-mässigt handlar det bara om att göra bra låtar som funkar. Tid finns det alltid, säger han.

  Mer privat och personligt

  På nya skivan "Framgång & Efterfrågan" är Maskinen snäppet mer personliga än på den förra. Frej Larsson och Herbert Munkhammar upptäckte att det inte var så farligt som de trott att berätta privata historier.

  - Det ringer gamla tjejer som tror att låtarna handlar om dem. Ibland är de helt fel ute. Det ska inte vara så djävla safe att släppa en platta, säger Frej Larsson.