Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Omorganisation. GKN Aerospace planerar att bilda en ny kommunikationsorganisation på central nivå.

  GKN bantar lokal informationsavdelning

  Enligt uppgifter till TTELA kommer den lokala informationsavdelningen på GKN Aerospace i Trollhättan att läggas ner. Enligt HR-chefen handlar det om en central omstrukturering.

  I dagsläget har informationsavdelningen i Trollhättan bestått av tre tjänster och tanken är att den nya organisationen ska träda i kraft vid årsskiftet. TTELA:s källor uppger att ett besked om att informationsavdelningen ska avvecklas har väckt både kritik och många frågor internt på företaget de senaste dagarna.

  Informationschefen Fredrik Fryklund bekräftar att han kommer att få lämna GKN.

  – Ja, det stämmer att jag ska sluta. Mina kollegor går över till andra verksamheter, säger han.

  För övrigt hänvisar han alla frågor till HR-chefen Stefan Smith.

  Enligt den officiella informationen som gått ut till alla anställda talar man om att förändringen sker i samband med att man bildar en ny organisation för kommunikation inom hela Aerospace-divisionen. Stefan Smith bekräftar att det handlar om en omstrukturering till central nivå.

  – Det finns en ambition att stärka kommunikationen från Aerospace-nivå. En av våra informationsmedarbetare kommer att vara lokaliserad i det teamet i stället, säger han.

  Men då innebär det i praktiken att informationsavdelningen i Trollhättan försvinner?

  – Det kommer fortfarande att finnas en medarbetare som fortsätter att arbeta med kommunikation i Trollhättan.

  Informationsavdelningen i Trollhättan har haft huvudansvaret för all kommunikation i det gemensamma bolaget Engine Systems som finns på flera orter både i Skandinavien, USA och Mexiko.