Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Växande verksamhet. GKN i Trollhättan är inne i en expansiv fas konstaterar Torgny Stenholm. I dag arbetar drygt 2 000 personer på företaget i Trollhättan.

"Vi är en expansiv del av GKN"

Innan påskhelgen blev det klart med nya ägare till GKN. I Trollhättan är ledningen inte orolig, då verksamheten är lönsam och expansiv på en växande marknad.

I brittisk press har det spekulerats om nya ägare till GKN sedan årsskiftet.

Beslutet fattades under torsdagseftermiddagen på GKN:s bolagsstämma i England då budet från Melrose Industries godkändes. Det var på 8,1 miljarder pund, och en majoritet på 54,2 procent sade då ja.

Läs mer: Riskkapitalbolag köper GKN

– Hur det förändrade ägarskapet kommer att påverka oss i detalj vet vi inte menvårt fokus att utveckla och leverera konkurrenskraftiga, innovativa lösningar till flygindustrin fortsätter precis som vanligt, säger Torgny Stenholm.

Han har arbetat på företaget i över 30 år, bland annat som chef för rymdverksamheten, den militära verksamheten och är i dag chef för Engine Products. 
Officiellt kommer inte Melrose att ta över innan slutet av april, men de har sagt att de kommer stå för ett långsiktigt ägande.

Tillväxtfas


– Här i Trollhättan har vi en stark verksamhet och en positiv tillväxtfas, under förra året och hittills i år har vi anställt nästan 200 personer, säger Torgny Stenholm.
I dag arbetar drygt 2 000 personer på GKN Aerospace i Trollhättan.

– Flygbranschen och även rymdbranschen är inne i en tillväxt och vi är med i rätt program och rätt plattformar, säger Torgny Stenholm.

Det talas mycket om att flygbranschen håller på att ställa om till en mer miljöanpassad verksamhet med effektivare och lättare motorer.

– Den inriktningen finns hos oss sedan början på 2000-talet.

Dessutom finns det ett stort kunnande i Trollhättan och en modern tillverkningsprocess.

– Vi känner oss väldigt trygga med vår strategi och konkurrenskraft. Det är positivt att vår verksamhet är utpekad av och vår verksamhet är utpekad i Melrose tillväxtområde, säger Torgny Stenholm.

Londonbörsen

Sedan årsskiftet har dessutom GKN:s aktier stigit på Londonbörsen.

Flygbranschen spås även en årlig uppgång med 4 procent, och GKN i Trollhättan finns även med i dessa tillväxtprogram.

– Vilken ägare vi än har så är det viktigt för oss att visa att vi är starka. Vi håller på med en långsiktig verksamhet och hittills har våra ägare varit nöjda med oss, säger Torgny Stenholm.

Sedan GKN tog över från Volvo 2012 har de anställda fått bonus på upp till 5 procent på bruttolönen varje år.

– Vi är trygga i vår plan att växa framöver. Vi har ett helmotorskunnande när det gäller flygmotorer och en ny rymdverkstad håller på att byggas upp under året i lokaler som vi tidigare hyrt ut.